ΠΕΑΔ: Τα κριτήρια για μόνιμους διορισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2017 - 21:08 | Author: Newsroom

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) ως θεσμικός εκπρόσωπος όλων των ειδικοτήτων της β/θμιας εκπ/σης, των αναπληρωτών είτε έχουν επιτυχία ΑΣΕΠ είτε όχι που εδώ και χρόνια στελεχώνουμε τα δημόσια σχολεία της χώρας με κόστος προσωπικό, οικογενειακό και πρωτίστως οικονομικό επιθυμεί να εκφράσει τις απόψεις της για τα όσα γίνονται και γράφονται σχετικά με το άνοιγμα της διαδικασίας στη δημόσια εκπαίδευση μετά από οκτώ χρόνια καθεστώτος αδιοριστίας .

Συγκεκριμένα η ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση ,με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό ήθος και ύφος που συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών, επιθυμεί να δηλώσει ότι:

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας Σύριζα για τις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και εκφράζουμε και εμείς την εντονότατη αντίθεσή μας στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού διότι αυτό έρχεται ξεκάθαρα σε αντίθεση με τις ψηφισμένες και προγραμματικές δεσμεύσεις παιδείας του συγκεκριμένου κόμματος .

Πάγια θέση της Π.Ε.Α.Δ ,αφού τα μέλη της είναι ωρομίσθιοι και που έχουν υπηρετήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι η προσμέτρηση της των σε δημόσια σχολεία ως βασική προϋπόθεση κατοχύρωσης εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η αυτή είτε αποκτήθηκε μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ είτε όχι αποτελεί μορφωτικό και παιδαγωγικό κεφάλαιο.

Θεωρώντας τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών και την επιλογή των κριτηρίων με τα οποία αυτή θα γίνει ως εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα ζητούμε αυτό να συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού, και πολυφωνικά τεκμηριωμένου διαλόγου χωρίς εμμονές, προσβολές και αποκλεισμούς που δε συνάδουν προς το ήθος και το ύφος εκπαιδευτικών λειτουργών. Εξάλλου οι ιδέες, οι θέσεις και η προσφορά όλων μας κρίνεται και αξιολογείται συνεχώς τόσο από τα λόγια όσο και από τα έργα μας.

Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό ήθος και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας. Στα πλαίσια αυτά η Π.Ε.Α.Δ προτείνει οι εξαγγελλόμενες προσλήψεις να γίνουν από το πλήθος των αναπληρωτών (περίπου 20000) που εργάστηκαν κι εργάζονται στα δύσκολα χρόνια της κρίσης (ας μη ξεχνάμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου με συγχωνεύσεις και αύξηση ωραρίου) στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο με τον δίκαιο συνδυασμό -συγκερασμό των παρακάτω κριτηρίων αφού αυτά αποτελούν τους τρεις (3) ιστορικούς τρόπους διορισμού:

  1. Ποσοστιαία μοριοδότηση της παλαιότητας πτυχίου ως ενός κοινωνικού κριτηρίου [που να αφορά τα «ενεργά» πτυχία, όσων εργάστηκαν/εργάζονται ως αναπληρωτές σε δημόσια σχολεία .].
  2. Αναγνώριση της δημόσιας προϋπηρεσίας (1μόριο ανά μήνα)
  3. 3. Επιτυχία ενός (1) ΑΣΕΠ (διαζευκτικά)

Αναμένουμε άμεσα συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την καλούμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral