ΠΕΑΔ “Σε αυτό το υπουργείο, άλλα λένε και άλλα κάνουν!”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2016 - 17:15 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

e-mail:pead2014@gmail.

com.

Αθήνα, 8-4-2016

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας/καταγγελία

Προς: 1. τον ΥπουργόΠαιδείας,
Έρευνας & Θρησκευμάτων
2. Ο.Λ.Μ.Ε.

“Σε αυτό το υπουργείο, άλλα λένε και άλλα κάνουν!”

Με τον απαράδεκτο και απαξιωτικό προς την προϋπηρεσία των αναπληρωτών νόμο 3848/2010 (άρθρο 3 παρ.1γ του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄)συρρικνώνεται και απαξιώνεται αυτή ορίζοντας το πλαφόν των 60 μηνών και 16.80 μορίων

Συνεχίζοντας την απαξίωση αυτή με πρόταση νόμου σήμερα ο Υπουργός της Παιδείας διαγράφει ανήθικα και παράνομα την πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία πολλών χρόνων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ουσία επανέρχεται σε ισχύ ο εκτρωματικός νόμος 3848/2010, γνωστός και ως «νόμος Διαμαντοπούλου»!

Η απόφαση αυτή συμπυκνώνει την απαξία που δείχνει το Υπουργείο σε χιλιάδες ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάστηκαν σε όλη την επικράτεια επί πολλά χρόνια με ανυπέρβλητες οικογενειακές και οικονομικές δυσκολίες και κατοχύρωσαν τη δημόσια προϋπηρεσία τους σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις.

Πάγια θέση της Π.Ε.Α.Δ ,αφού τα μέλη της είναι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές που έχουν υπηρετήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια , είναι η προσμέτρηση της πραγματικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε δημόσια σχολεία ως βασική προϋπόθεση κατοχύρωσης εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων όποτε και αν αυτή αποκτήθηκε και μάλιστα κάθε μήνας με ένα μόριο. .Είναι πλέον σαφές ότι η προσμέτρηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών κατοχυρώνει εργασιακά δικαιώματα και δε θα επιτρέψουμε καταστρατήγησή της.

Θεωρούμε απαράδεκτη μια τέτοια πρόταση και δηλώνουμε πως με κάθε νόμιμο μέσο θα μας βρει αντιμέτωπους!

Καλούμε κάθε συνάδελφο αναπληρωτή να προσθέσει τη φωνή του στην παρούσα διαμαρτυρία!

Η Π.Ε.Α.Δ. καλεί την ΟΛΜΕ και κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς μια τέτοια μεταχείριση απέναντι στους αναπληρωτές που εργάστηκαν νόμιμα στη Δημόσια Εκπαίδευση, συνιστά προσβολή, κατάχρηση δικαιώματος διαχείρισης εκ μέρους της Διοίκησης και απαράδεκτη ενέργεια.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας στο μεταβατικό σύστημα διορισμού αναπληρωτών να σεβαστεί τους ανθρώπους αυτούς που έχουν ήδη υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση με όρους γαλέρας ,που έχουν ήδη προχωρήσει σε οικογενειακούς προγραμματισμούς με βάση τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης και να την προσμετρήσει με 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας χωρίς πλαφόν.

Οι πρόχειρες και επιπόλαιες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας θυμίζουν συνειρμικά την αισώπεια φράση: «σε αυτήν την έπαυλη άλλα λένε και άλλα κάνουν»

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιάδου Αικατερίνη

Loading...
  • europalso

    ideascentral