Προσλήψεις αναπληρωτών: Στη Β/θμια δεν καλύφθηκε ούτε το 40% των κενών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/10/2017 - 10:20 | Author: Newsroom

 

Σε ανακοίνωσή της η  ΠΕΑΔ εκφράζει τον εντονότατο προβληματισμό και την οργή της για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η β’ φάση .

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Π.Ε.Α.Δ. εκπροσωπώντας θεσμικά τους αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων, εκφράζει τον εντονότατο προβληματισμό και την οργή της για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών!

Παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις εκ μέρους του Υπουργού ότι για πρώτη φορά τα σχολεία λειτούργησαν με επάρκεια προσλήψεων και μάλιστα από την πρώτη μέρα, η πραγματικότητα των χιλιάδων κενών στη β/θμια εκπ/ση διαψεύδει αυτή την «κανονικότητα».

Στη β/θμια –παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις ότι θα καλυφθεί το 70% των διαπιστωμένων στις αρχές Σεπτεμβρίου κενών- στην πράξη δεν καλύφθηκε ούτε καν το 40%! Έτσι, πολλοί συνάδελφοι με μεγάλη προϋπηρεσία αναγκάστηκαν για άλλη μια φορά να βρεθούν στις τελευταίες τους επιλογές τοποθέτησης!

Αντίθετα, στην α/θμια και στην ειδική αγωγή που η χρηματοδότηση των είναι πιο εύκολη και πιο «ευέλικτη» χάρη στα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ η κάλυψη στην α’ φάση υπήρξε σχεδόν ικανοποιητική.

Τα τελευταία χρόνια η β/θμια γενική αγωγή έχει καταστεί ο «φτωχός» συγγενής των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Και αυτό την ώρα που όλα τα δεδομένα καταγράφουν χιλιάδες κενά!

Επιπλέον, η «ευρεσιτεχνία» των γ’ αναθέσεων (που και ο ίδιος ο Υπουργός έχει αμφισβητήσει), επιστρατεύεται για άλλη μια χρονιά για να «μπαλώσει» όπως όπως τα κενά παραβιάζοντας όχι μόνο την κοινή λογική, αλλά και την ουσία της επιστημονικής και παιδαγωγικής πληρότητας.

Οι γ’ αναθέσεις και οι υποχρεωτικές αναθέσεις υπερωριακής απασχόλησης αποτελούν φευ! «εργαλεία» άσκησης εκπαιδευτικής πολιτικής!

Η μετατροπή της παράλληλης στήριξης μειωμένου ωραρίου σε πλήρους προκαλεί εκ του αποτελέσματος ανακατατάξεις στους αντίστοιχους πίνακες αναπληρωτών.

Οι συνάδελφοι που αναμένουν τη β’ φάση αγωνιούν όχι μόνο αν θα δουλέψουν και που (δεδομένων των τεράστιων δυσκολιών στη στέγαση σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος), αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πάρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία φοίτησής τους και να τα πάρουν μαζί τους αναστατώνοντας έτσι μια άλλη «κανονικότητα», αυτή των ανθρώπων που είναι χρόνια τώρα εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, αναπληρώνοντας τον εαυτό τους!

Ο κόσμος των αναπληρωτών δεν δυσανασχετεί πλέον με ό,τι του συμβαίνει.

Έχει εξοργιστεί!

Η ανοχή, η υπομονή, οι αντοχές μας, εξαντλήθηκαν!

Καλούμε την Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της! Οι χιλιάδες συνάδελφοι που ταλαιπωρούνται χρόνια τώρα υπηρετώντας ένα δημόσιο αγαθό με κάθε κόστος απαιτούν να γίνουν σεβαστά τα αυτονόητα δικαιώματά τους!

Η ΠΕΑΔ σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και με τους νόμιμους και θεσμικούς συλλόγους της α/θμιας θα συνεχίσει να αγωνίζεται!

Είμαστε εκπαιδευτικοί, δεν είμαστε βαλίτσες!

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral