• Πάτρα – Πρωτότυπο παζάρι τοπικών προϊόντων από μαθητές σχολείων

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2016 - 20:49 | Author: Newsroom

  Ιδιαίτερη επιτυχία είχε το 2ο Παζάρι Tοπικών προϊόντων πoυ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 1η Μαρτίου 2016 στην πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα όπου μαθητές σχολείων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής παρουσίασαν τοπικά προιόντα και εδέσματα εντυπωσιάζοντας και προσελκύοντας το ενδιαφέρον των περαστικών που ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για τα προιόντα.

  Βαζάκια με αγνό μέλι, παραδοσιακές πίτες, κουλουράκια και γλυκίσματα αλλά και μαρμελάδες όπως σπιτική μαρμελάδα με μήλο και κανέλα, γλυκά του κουταλιού, τοπικά κρασιά, λικέρ, λάδι, κ.α. καθώς και χειροποίητα διακοσμητικά είδη παρουσιάστηκαν από μαθητές δέκα σχολείων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Το Παζάρι πραγματοποίησαν μαθητές που υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε Δίκτυο με θέμα: «Τοπικά Προϊόντα και Ανάπτυξη», υπό την αιγίδα του ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Προσανατολισμού).

  Οι μαθητές που προέρχονταν από διαφορετικές σχολικές μονάδες, δούλεψαν υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών τους με στόχο να δημιουργήσουν και να εκθέσουν προϊόντα, αναδεικνύοντας έτσι τις δυνατότητες και την αξία παραγωγής αγνών τοπικών προϊόντων.

  Οι σχολικές μονάδες που θα συμμετείχαν ήταν οι εξής: 8ο Γυμνάσιο Πάτρας, Γυμνάσιο Σαγεΐκων, Γυμνάσιο Χαλανδρίτσας, Γυμνάσιο Σταυροδρομίου, ΕΕΕΚ Αχαΐας, Μουσικό Σχολείο Πάτρας, Εκκλησιαστικό Λύκειο Πάτρας, 2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, 4ο ΕΠΑΛ Πάτρας, Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας.

  H έκθεση και παρουσίαση των προιόντων από τα παιδιά ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι.

  Οι φωτό είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

  alt
  alt
  alt
  alt
  alt
  alt

  alt

  .thebest.gr

  Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...