Πάτρα: Ξεκινά και φέτος διανομή τροφίμων στους μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/09/2017 - 21:05 | Author: Newsroom

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων το πρόγραμμα διανομής τροφίμων στις οικονομικά ασθενείς οικογένειες που έχουν παιδιά στα σχολεία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που εφαρμόζει τα τελευταία δύο χρόνια ο Δήμος, από την στιγμή που διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα παιδιά σε διάφορα σχολεία της Πάτρας πήγαιναν για μάθημα νηστικά, χωρίς να έχουν πιει ένα ποτήρι γάλα ή να έχουν φάει μία φρυγανιά στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να λιποθυμούν από την πείνα πάνω στα θρανία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα γίνονται μέσα από τις ίδιες τις σχολικές κοινότητες και τα σχολεία ή από τους γονιούς των παιδιών που έχουν οικονομικό πρόβλημα και αφορά την διανομή τροφίμων που έχει να κάνει με το δεκατιανό τους.

Γάλα, φρυγανιές, μαρμελάδα, μέλι και διάφορα ακόμα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την σωστή διατροφή των παιδιών που βρίσκονται σε ανάπτυξη, με τις ενδιαφερόμενες οικογένειες να πηγαίνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να προμηθεύονται τα σχετικά τρόφιμα.

Χαρακτηριστικό της φτώχειας και της ανέχειας που έχουν φτάσει αρκετές οικογένειες της Πάτρας οι οποίες μεγαλώνουν μικρά παιδιά είναι ότι την περασμένη σχολική χρονιά οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν πάνω από 1.600 με τον Δήμο να εξυπηρετεί τελικά τις 1.300, λόγω μη επάρκειας τροφίμων.

«Ο αριθμός των αιτήσεων δυστυχώς με βάση την κρίση και την ανεργία που υπάρχει, δυστυχώς αναμένεται να είναι μεγαλύτερος, όμως φέτος θα έχουμε επάρκεια τροφίμων για να εξυπηρετήσουμε περισσότερες οικογένειες» τονίζει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης, μιλώντας στο patrasevents.gr.

Για το θέμα αναμένεται εντός των ημερών να προχωρήσει σε ανακοίνωση ο Δήμος Πατρέων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral