ΠΑΣΟΚ: Το αλαλούμ κυβερνητικών εξαγγελιών στο χώρο της Παιδείας συνεχίζεται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/03/2015 - 21:37 | Author: Newsroom

Δήλωση Εύης Χριστοφιλοπούλου εισηγητή του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ για τις αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την Παιδεία

Το αλαλούμ κυβερνητικών εξαγγελιών στο ευαίσθητο χώρο της Παιδείας συνεχίζεται!

Αρχικά ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Μπαλτά για κατάργηση των πρότυπων σχολείων, αλλά και του Αναπληρωτή του για την κατάργηση του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, που ο Υπουργός κατόπιν αναίρεσε.
Σήμερα ήταν η σειρά του Γενικού Γραμματέα κ. Χασάπη να ανακοινώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι καταργούνται τα ΤΕΙ! Προχώρησε μάλιστα σε διαχωρισμό τους σε εκείνα που θα μετεξελιχθούν σε πανεπιστήμια και στα υπόλοιπα που θα γίνουν ΙΕΚ, αναβαθμισμένα όμως διευκρίνισε!!!


Είναι άγνωστο αν ο Υπουργός κ Μπαλτάς γνωρίζει και αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Γενικού του Γραμματέα.


Σε κάθε περίπτωση είναι απορίας άξιο η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προβαίνει σε δηλώσεις κατάργησης θεσμών όπως τα πρότυπα και οι εξετάσεις ΑΣΕΠ ή ακόμη ολόκληρων βαθμίδων εκπαίδευσης όπως τα ΤΕΙ.


Κύριοι της ηγεσίας του Υπουργείου, αρκετά παίξατε πλέον με την παιδεία, παραγνωρίζοντας μαθητές, σπουδαστές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Χρειάζεται σοβαρότητα και δουλειά και όχι σκόρπιες αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις που δημιουργούν τεράστια σύγχυση και αναστάτωση υποβαθμίζοντας την δημόσια εκπαίδευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral