ΠΑΣΟΚ: Εθνικολαϊκιστικές εξάρσεις της κυβέρνησης στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/03/2015 - 10:40 | Author: Newsroom

Οι εθνικολαϊκιστικές εξάρσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής είναι ανησυχητικές και επικίνδυνες από μόνες τους.

Η μεταφορά τους στην εκπαίδευση πρέπει να αποτραπεί με κάθε νόμιμο τρόπο!!!!

Τα παρπάνω τονίζουν σε ανακοίνωση ο εισηγητής του ΚΤΕ Εξωτερικών & Άμυνας Ανδρέας Λοβέρδος και η εισηγήτρια του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή δηλώσεις και τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υποδεικνύουν αλλαγές στη διδακτική ύλη των μαθημάτων στα σχολεία με τη συνδρομή του ελληνικού στρατού και με διανομή υλικού στα σχολεία.

Οι δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , υοπογραμμίζουν επίσης στην ανακοίνωση τα εξής: -Αρμόδιο για τον καθορισμό του πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο γίνεται η συγγραφή των σχολικών βιβλίων καθώς και κάθε είδους εκπαιδευτικού υλικού είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. -Είναι ανεπίτρεπτο και αντιπαιδαγωγικό το περιεχόμενο της διδακτικής ύλης να γίνεται αντικείμενο τηλεοπτικών διαλόγων.

-Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας (project), οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διδάξουν στους μαθητές μέσα από εξωσχολικές ιστορικές πηγές, όλες τις πτυχές της ελληνικής ιστορίας.

-Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας εθνικοσοσιαλιστικών προτύπων με απαράδεκτη και μικροκομματική εκμετάλλευση του αντιφασιστικού και αντιναζιστικού αγώνα των Ελλήνων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

-Γκεμπελικές τακτικές και μεθοδεύσεις δεν έχουν χώρο στην ελληνική εκπαίδευση.

-Η ενδεχόμενη δημιουργία υπόγειων διαδρομών μεταξύ στρατού και εκπαίδευσης εξυπηρετεί μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα.

-Όσο και αν επιδιώκει η ετερόκλητη συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να επαναφέρει την Εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση του στρατού που μετά από αγώνες καταργήθηκε το 1981 και να την επεκτείνουν μάλιστα και στα σχολεία δεν πρόκειται να το πετύχει.

-Οι εθνικολαϊκιστικές εξάρσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής είναι ανησυχητικές και επικίνδυνες από μόνες τους. Η μεταφορά τους στην εκπαίδευση πρέπει να αποτραπεί με κάθε νόμιμο τρόπο!!!!

Loading...
  • europalso

    ideascentral