ΠΑΣΑΔ : Σοβαρό πρόβλημα με τις υπερωρίες στα ολιγοθέσια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/06/2018 - 22:00 | Author: Newsroom

Συνάδελφοι, σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με την πληρωμή των υπερωριών στα ολιγοθέσια και μεγάλος κίνδυνος να χαθεί το ποσό για όσους δεν το έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή μας στο Υπουργείο και συζητώντας το θέμα τόσο με την Επιτελική Αρχή του ΕΣΠΑ όσο και με τη Δ/τρια Προσωπικού, διαπιστώθηκε ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ σε τρεις περιπτώσεις στα ολιγοθέσια.

Α) Επίδομα προϊσταμένου σε

Β) Πληρωμή ως υπερωρία των ωρών του μειωμένου ωραρίου, που έπρεπε να έχουν και δε δίνεται, στις νέες μητέρες αναπληρώτριες

Γ) Υπερωρίες αναπληρωτών

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εκκαθαριστές δε μπορούν να πληρώσουν αν δε δοθεί εντολή αφού δε στηρίζονται σε κανένα νόμο.

Αυτός είναι άλλωστε κι ο λόγος που το ΕΣΠΑ δε δέχτηκε να πληρώσει. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ.

Έτσι λοιπόν έχουμε σήμερα δύο κατηγορίες συναδέλφων :

– αυτοί που πληρώθηκαν μέρος ή όλο το ποσό των υπερωριών και το οφείλουν στους κατά τόπους εκκαθαριστές οι οποίοι έπραξαν ό,τι και κάθε χρονιά χωρίς να ρωτήσουν το Υπουργείο και

– αυτοί που δεν πληρώθηκαν τις υπερωρίες καθώς οι εκκαθαριστές τους ρώτησαν το Υπουργείο βάσει ποιου νόμου, ποιας διάταξης, θα πληρώσουν και δεν πήραν απάντηση ποτέ.

Για τους πρώτους δεν τίθεται θέμα και “καλώς τα εισέπραξαν” λέει το Υπουργείο για τους δεύτερους όμως τίποτε δε μπορεί να γίνει καθώς κανείς αρμόδιος δεν παίρνει την ευθύνη να δώσει εντολή πληρωμής.

Το θέμα αφορά πλέον τον ίδιο τον Υπουργό καθώς ή θα πρέπει να διατάξει την πληρωμή αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εντολής ή να νομοθετήσει επί των τριών παραπάνω ζητημάτων για να λυθούν οριστικά.

Όπως γνωρίζετε έχουμε ήδη απευθυνθεί προς τον Υπουργό, με επιστολή μας, καθιστώντας τον προσωπικά υπεύθυνο για όποια δυσάρεστη τροπή πάρουν τα πράγματα καθώς, όπως μας ειπώθηκε, όσοι δεν έχουν πληρωθεί, κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα, σε αντίθεση μ’ ό,τι διαβεβαίωναν μήνες πριν.

Για το θέμα ενημερώσαμε το Σάββατο 23/6, το πρωί και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ ο οποίος υποσχέθηκε πως θα παρέμβει άμεσα.

Δηλώνουμε πως θα επιμείνουμε μέχρι κι ο τελευταίος συνάδελφος να πάρει τα δεδουλευμένα του.

Loading...
  • europalso

    ideascentral