Παρέμβαση του ΠΣΑΕΠ για τις βελτιώσεις θέσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/10/2017 - 10:17 | Author: Newsroom

Εκπρόσωποι του ΠΣΑΕΠ από αρκετές περιοχές της Ελλάδας (π.χ. ν. Ηλείας) δέχτηκαν τηλέφωνα από συναδέλφους αναπληρωτές για το ζήτημα της βελτίωσης θέσης που έχουν αιτηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, μας μεταφέρθηκε, πως συγκεκριμένες διευθύνσεις έδειξαν αρχικά αρνητική διάθεση να προβούν σε βελτιώσεις θέσεων προσληφθέντων αναπληρωτών, επικαλούμενοι ζητήματα Παιδαγωγικής ομαλότητας. Η παρέμβαση του ΠΣΑΕΠ ήταν άμεση και η διαδικασία κύλησε κανονικά.

Η αλα καρτ επίκληση της Παιδαγωγικής ομαλότητας μεταξύ μόνιμων (στις αποσπάσεις) και αναπληρωτών (στις βελτιώσεις), μας δημιουργεί εύλογα πολλά ερωτήματα. Ειδικότερα για τους αναπληρωτές, που καλύπτουν επί σειρά ετών, κενά σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας με επισφαλείς σχέσεις εργασίας, είναι εκτός των άλλων και ζήτημα ηθικής, η προοπτική έστω της βελτίωσης θέσης. Άλλωστε εφόσον τα εκάστοτε ΠΥΣΠΕ επικαλούνται ζητήματα Παιδαγωγικής, θα τους περιμέναμε πραγματικά μαζί μας στον αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, καθώς είναι πασιφανές πως η ασταθής σύνθεση των συλλόγων διδασκόντων με αναπληρωτές των 9 μηνών (στην καλύτερη των περιπτώσεων), που απολύονται κάθε χρόνο, δεν προάγουν ούτε την Παιδαγωγική, ούτε διασφαλίζουν το Παιδαγωγικό κλίμα που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral