Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/06/2018 - 10:02 | Author: Newsroom

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής έκαναν σήμερα το μεσημέρι αναπληρωτές και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών, του σωματείου και της ομοσπονδίας ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού και εκλεγμένοι της ΑΣΕ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που προέκυψε με τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Μετά την ανάρτησή τους, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να βρίσκονται δεκάδες αναπληρωτές στον πίνακα των απορριπτέων, λόγω «ελλιπώς συμπληρωμένων στοιχείων στην αίτηση» και ειδικά στην Αττική, από τις 724 αιτήσεις στους πίνακες του ΕΒΠ, απορρίφθηκαν οι 154, ποσοστό που αναλογεί στο 21,3%.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν χτες κανένας να μην χάσει το δικαίωμα στην εργασία, να δοθεί η δυνατότητα στους απορριφθέντες να διορθώσουν τις δηλώσεις και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί αντίστοιχο πρόβλημα στους πίνακες αναπληρωτών ΕΕΠ. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, κατά τη συνάντηση με στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης έλαβαν τη δέσμευση ότι σε συνεννόηση με τον ΑΣΕΠ θα υπάρξει διορθωτική διαδικασία για τους πίνακες αναπληρωτών ΕΒΠ και ΕΕΠ.

πηγη φωτο 902

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral