Παρακράτηση μισθού Αναπληρωτών : “Εκεί που τους χρωστάγανε τους πήραν και το βόδι!”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/06/2016 - 10:11 | Author: Newsroom

28ο Ενημερωτικό δελτίο του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας Νίκου Παπασπύρου και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄ Αθήνας

Άννας-Μάγιας Σταυροπούλου εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

“Εκεί που τους χρωστάγανε τους πήραν και το βόδι!”

Συναδέλφισσες/οι,

Ενημερώθηκα από τη Διεύθυνση Π.Ε.

Β΄Αθήνας, ότι όπως και οι άλλες Δ/νσεις Π.Ε. και Δ.Ε. θα προχωρήσουν σε αναδρομική κράτηση μισθοδοσίας με βάση το ν. 4354/15 και την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-ΟΝΜ / 6-5-2016) από 1/1/2016 σε όσους αναπληρωτές είχαν καταταγεί από την υπηρεσία στο βαθμό Δ0 (προϋπηρεσία άνω των 7 χρόνων).

Το ποσό αυτό είναι σημαντικό, αντιστοιχεί σε 135 περίπου ευρώ μεικτά για κάθε μήνα, συνολικά περίπου 700 ευρώ, και η παρακράτησή του ουσιαστικά αντιστοιχεί με τον τελευταίο μισθό των αναπληρωτών, πριν τη λύση της σύμβασής τους, του Ιουνίου.

Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα οι αναπληρωτές συνάδελφοι μας να μη μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικονομικές τους ανάγκες, όταν μάλιστα ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δε θα δικαιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες το επίδομα ανεργίας και πολλοί από αυτούς θα δουν και οριστικά την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σχολείο.

Πρέπει άμεσα να σταματήσει η αδικία που υπάρχει σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών στη μισθολογική τους εξέλιξη και να αναγνωρίζεται πλήρως όλη η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί στο δημόσιο σχολείο χωρίς πλαφόν.

Δεν πρέπει να γίνει η παρακράτηση από το μισθό των αναπληρωτών, με δεδομένο ότι και η νομοθεσία (ν. 4354 16/12/2015, άρθρο 27) έχει προβλέψει σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι «κατατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο θεωρούνται νόμιμες και αποδοχές που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται».

Τόσο τα πρωτοβάθμια σωματεία όσο και η Δ.Ο.Ε. θα πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσουν να αρθεί η αδικία που χτυπάει πάλι το πιο ευάλωτο εργασιακά τμήμα της εκπαίδευσης, τους αναπληρωτές.

Φτάνει πια με την απάνθρωπη πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral