Πάνω από 5.000 οι αιτήσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/04/2016 - 01:22 | Author: Newsroom

Από τα Δημοτικά έφτασαν στο υπουργείο οι περισσότερες αιτήσεις για τη βελτίωση των ψηφιακών τους υποδομών, συγκεκριμένα 2.201 σε σύνολο 5.381 αιτήσεων (που αφορούν όλους τους τύπους σχολικών μονάδων), κατά την πρώτη φάση κατάθεσής τους που έληξε την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για κάτι λιγότερο από το 1/3 του συνολικού αριθμού Δημοτικών σχολείων της χώρας, που είναι 6.875. Αιτήσεις κατέθεσε περίπου το 50% των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων: 1.195 σε σύνολο 2.351 και 727 σε σύνολο 1.450 αντίστοιχα. Στόχος του υπουργείου είναι μέσα στην τριετία του προγράμματος να καλυφθούν περίπου 15.000 σχολικές μονάδες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά και τις προτάσεις τους ως προς τη δημιουργική εφαρμογή των τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην καθημερινή διδακτική πρακτική.

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανακοινωθεί η β’ φάση των αιτήσεων. Σημειωτέον, το πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων είναι τριετές και θα διατεθούν για φέτος 450.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) (1,5 εκατ. ευρώ για την τριετία). Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, την ΕΤΕπ και άλλες ευρωπαϊκές πηγές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει είτε την αξιοποίηση παλαιού εξοπλισμού είτε την εγκατάσταση σύγχρονων σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής χαμηλού κόστους, καθώς και σταθμών εργασίας στις αίθουσες διδασκαλίας. Έμφαση δίνεται από το υπουργείο στη χρήση ανοιχτού λογισμικού και ανοικτών τεχνολογιών.

avgi.gr Μ.ΚΩ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral