Πάνω από 17000 εκπαιδευτικοί στην Αγγλία χωρίς προσόντα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/01/2015 - 01:27 | Author: Newsroom

The Guardian : Πάνω από 17000 εκπαιδευτικοί στην Αγγλία χωρίς προσόντα

Tο 2010 o γενικός γραμματέας Εκπαίδευσης Michael Gove καθιέρωσε το θεσμό των ελεύθερων σχολείων στην Αγγλία.
Σύμφωνα λοιπόν με το νέο θεσμό, οι γονείς μπορούσαν να προχωρήσουν στη σύσταση νέων σχολείων εάν αποδείκνυαν ότι η πολιτεία δεν τους παρέχει την σωστή επιλογή στην περιοχή τους.. Ο έλεγχος της πολιτείας στα ελεύθερα σχολεία είναι αυξημένος σε ότι αφορά το πρόγραμμα σπουδών, την αμοιβή των καθηγητών, στις συνθήκες, τη διάρκεια και τους όρους φοίτησης. Για να συσταθεί ένα «Ελεύθερο Σχολείο» οι αιτούντες( γονείς, σωματεία, οργανώσεις) οφείλουν να παρουσιάσουν έκθεση επιχειρησιακής σκοπιμότητας, η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το αίτημα των γονέων, τον τύπο παρεχόμενης εκπαίδευσης, την ηθική, τη χωρητικότητα και την ικανότητα των αιτούντων. Δεν μπορούν όμως να λειτουργούν με σκοπό το κέρδος ή να κάνουν διακρίσεις και υπόκεινται σε επιθεωρήσεις.
Να όμως τώρα που ο θεσμός των ελεύθερων σχολείων στην Αγγλία διέρχεται κρίση. Σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας Guardian περισσότεροι από 400.000 μαθητές ελεύθερων σχολείων διδάσκονται από εκπαιδευτικούς χωρίς την ανάλογη επάρκεια QTS (qualified teacher), σύμφωνα με έρευνα που αποκάλυψε η γραμματέας της εκπαίδευσης, Tristam Hunt. Μάλιστα ο εκπρόσωπος εκπαίδευσης του κόμματος των εργατικών έχει κάνει το θέμα της κατάργησης της “χρήσης ακατάλληλων” εκπαιδευτικών μία από τις κεντρικές εκστρατείες του κόμματός του.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η Guardian αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία εγγυημένη εκπαίδευση για την ασφάλεια των παιδιών , δε μπορούν να έχουν τον έλεγχο της τάξης και η διδασκαλία τους δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και τις ανάγκες όλων των μαθητών . O αριθμός αυτών των δασκάλων σύμφωνα με την έρευνα της Χαντ προσεγγίζει τους 17.100. Οι εκπαιδευτικοί με μη αναγνωρισμένη παιδαγωγική επάρκεια μπόρεσαν να προσληφθούν στα ελεύθερα σχολεία μετά από απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον και ήταν άτομα που είχαν λαμπρή καριέρα στην επιστήμη τους αλλά χωρίς όμως την κατάλληλη πιστοποίηση για να διδάξουν σε μαθητές

fresheducation.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral