Πανελλήνιες 2018 – Βάσεις 2018: Ανατροπές μετά την αύξηση των εισακτέων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/03/2018 - 16:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Τα πάνω, κάτω φέρνει, κυριολεκτικά, η αύξηση των κατά 3.966 στα και στα . Οι στις αναμένεται να αλλάξουν δραματικά ακόμη και σε σχολές με μεγάλη ζήτηση. Οι μαθητές της Γ Λυκείου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή που θα κάνουν λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι θέσεις αυξήθηκαν σημαντικά. Ρόλο-κλειδί, όπως κάθε χρόνο θα παίξει η απόδοση των μαθητών στον διαγωνισμό, ωστόσο η αύξηση των θέσεων δημιουργεί νέα δεδομένα.

Πως αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις ανά

Σε ό,τι αφορά στο 1ο Πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών όλα δείχνουν ότι σε σχολές όπως οι Νομικές όπου αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων κατά 76 θα υπάρξει πτώση στις . Ήδη από πέρυσι υπήρξε μια μικρή πτώση η οποία εφέτος αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη.

Στις σχολές Ψυχολογίας η αύξηση κατά 129 των θέσεων αναμένεται να κρατήσει τη βάση στα περυσινά επίπεδα.

Αύξηση σε αυτό το πεδίο αναμένεται να έχει το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας που αναβαθμίστηκε.

Πανελλήνιες 2018: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις 2018 – Σε ποιές σχολές θα πέσουν

Σε ό,τι αφορά στο 2ο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές καθώς δεν είναι μεγάλη και η αύξηση των εισακτέων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός στις κεντρικές σχολές θεωρείται πως θα κρατήσει τη βάση στα περυσινά επίπεδα.

Στο 3ο Πεδίο με τις Επιστήμες Υγείας ίσως υπάρξουν, όπως και πέρυσι μικρές αυξήσεις των βάσεων ή ανάλογες βάσεις με τις περυσινές, καθώς και εδώ ο αριθμός των εισακτέων δεν αναμένεται να επηρεάσει, τόσο τις Ιατρικές σχολές, όσο και τα τμήματα Βιολογίας και Φαρμακευτικής.

Στο 4ο Πεδίο με τις σχολές Πληροφορικής και Οικονομίας αναμένεται πτώση των λόγω της αύξησης του αριθμού των εισακτέων κατά 200 άτομα στις σχολές πληροφορικής ενώ οι περυσινές επιδόσεις των μαθητών δείχνουν μια τάση και για φέτος στα τμήματα Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Σε τμήματα όπως Χημείας, Δασοπονίας και Τουριστικών η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εισακτέων αναμένεται να φέρει εκπλήξεις, καθώς η μεγάλη ζήτηση πέρυσι έφερε μεγάλη αύξηση στη βάση και εφέτος η αύξηση του αριθμού των εισακτέων ίσως οδηγήσει σε παγίωση των βάσεων σε υψηλά επίπεδα.

Άγνωστος… “χ” τα παιδαγωγικά τμήματα τα οποία για φέτος είναι ανοιχτά σε όλα τα πεδία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως κάθε χρόνο, κομβικός θα είναι ο ρόλος των θεμάτων και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά.

Πανελλήνιες 2018: Αύξηση εισακτέων στις ξενόγλωσσες φιλολογίες

Πανελλήνιες 2018: Παράταση υποβολής αίτησης

Πανελλήνιες 2018: Οι σχολές με τη μεγαλύτερη αύξηση εισακτέων

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral