Πανελλήνιες 2018: «Τρέχουν» για να ανακοινώσουν τις βαθμολογίες – Εκτιμήσεις για βάσεις 2018

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/06/2018 - 21:33 | Author: Newsroom

: Σύμφωνα με τις πρώτες όσων ασχολούνται χρόνια με την πορεία των , τα δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά της Φυσικής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναμένεται καθοδική τάση στις βάσεις στις πολυτεχνικές σχολές

“Αγώνα δρόμου” κάνει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου την Παρασκευή να ανακοινωθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας οι επιδόσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου οι βαθμολογίες να φθάσουν στα σχολεία την Παρασκευή, ενώ για κάθε ενδεχόμενο αφήνουν ανοιχτή και την ημερομηνία της ερχόμενης Δευτέρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η βαθμολόγηση συνεχίζεται στα βαθμολογικά κέντρα ενώ σήμερα οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στο ελεύθερο σχέδιο και αύριο θα εξετασθούν στο γραμμικό σχέδιο και την Τετάρτη στα γαλλικά. Οι στα ειδικά μαθήματα ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Οι διαδικασίες για την υποβολή του άρχισαν την περασμένη Παρασκευή και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όσων ασχολούνται χρόνια με την πορεία των , τα δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά θέματα της Φυσικής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναμένεται καθοδική τάση στις βάσεις στις πολυτεχνικές σχολές, ενώ λόγω των κατανοητών θεμάτων στα θεωρητικά μαθήματα οι σχολές αυτού του πεδίου θα παραμείνουν στάσιμες ή θα κινηθούν ακόμα και ελαφρώς ανοδικά. Ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τα μαθήματα που οδηγούν σε οικονομικές σχολές, και ενδεχομένου να υπάρξει και ανοδική τάση σε αυτές, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Το στίγμα στις φετινές αναμένεται να δώσει η εκτόξευση στις βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών, που εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ακόμα και κατά 2.000 μόρια σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος. Οι βάσεις στις Παιδαγωγικές φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε αυτές τις σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία. Παρά την αύξηση των θέσεων κατά 5%, που μεταφράζεται σε μια άνετη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έντοvoς αναμένεται ο ανταγωνισμός για τις πολυπόθητες Ιατρικες Σχολές, ενώ κλειδί για την εισαγωγή σε αυτές αποτελεί και το μάθημα της Βιολογίας.

Πανελλήνιες 2018: Θέματα και απαντήσεις στο Γραμμικό Σχέδιο

Πανελλήνιες 2018: Τροποποίηση Πίνακα Σοβαρών Παθήσεων και επανυποβολή αίτησης

Το νέο ύφος των θεμάτων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018

Loading...
  • europalso

    ideascentral