Πανελλήνιες 2018: Από Πλάτωνα και Αριστοτέλη τα θέματα στα Αρχαία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/06/2018 - 10:53 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Το διδαγμένο κείμενο ήταν από την Πλάτωνος Πολιτεία και το αδίδακτο από την Αριστοτέλους Ρητορική –  Σε δύο μαθήματα-βαρόμετρο για την πορεία των στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διαγωνίστηκαν την Τρίτη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις .

Στο μάθημα των το διδαγμένο κείμενο ήταν από την Πλάτωνος Πολιτεία (519c-520a) ενώ το αδίδακτο κείμενο ήταν από την Αριστοτέλους Ρητορική και συγκεκριμένα ένα απόσπασμα για τη σχέση ρητορικής και διαλεκτικής.

Για τα των Μαθηματικών των ημερησίων ΓΕΛ
πατήστε εδώ.
Για τα θέματα των Μαθηματικών των εσπερινών ΓΕΛ
πατήστε εδώ.
Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας
των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας
των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Δείτε τις απαντήσεις σε Μαθηματικά και Αρχαία εδώ

Το πρώτο μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία. Το θέμα χαρακτηρίστηκε κατανοητό και απλό.

Το περασμένο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά που χαρακτηρίστηκαν κλιμακούμενης δυσκολίας. Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).


Πανελλήνιες 2018: Αυτό είναι το κείμενο του Δ. Μαρωνίτη που έπεσε στη Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2018 – Έκθεση ΓΕΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις

Loading...
  • europalso

    ideascentral