Πανελλήνιες 2017: Πολιτικό μορατόριουμ για τις Πανελλαδικές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2017 - 23:51 | Author: Newsroom

Αντιπολίτευση και “Πρώτο Θέμα” στήνουν θέμα “αδιάβλητου” για τις Πανελλαδικές εξετάσεις –

Το υπουργείο Παιδείας μηνύει τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ για τις εικασίες του με το “Πρώτο Θέμα”

avgi.gr

Η ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις «δεν αρμόζει στον ρόλο του» ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στα όσα έγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο Τwitter περί «ράβε – ξήλωνε», που «προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς».

Μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Κ. Γαβρόγλου υπενθύμισε τις περσινές, αβάσιμες καταγγελίες της Ν.Δ. για… κομματικές τοποθετήσεις στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και διερωτήθηκε αν αυτές οι καταγγελίες «βοήθησαν το κλίμα». Η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Ν. Κεραμέως παρατήρησε ότι «δεν μπορεί κανείς να ασκεί λογοκρισία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και σημείωσε ότι «λάβαμε κάποιες εξηγήσεις, οι οποίες θεωρούμε ότι πράγματι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο έχουμε ακόμα πολλές ανησυχίες». Ο υπουργός στη συνέχεια ζήτησε «πολιτικό μορατόριουμ» για τις Πανελλαδικές.

Λίγες ώρες μετά, πάντως, “κλίμα” επιχείρησε να φτιάξει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας Ι. Βαφειαδάκης σε αγαστή συνεργασία με το «Πρώτο Θέμα». “Επιχείρησε να θέσει θέμα αδιάβλητου των Πανελλαδικών διαστρεβλώνοντας είτε αποκρύπτοντας ουσιώδη στοιχεία, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας, »είτε ακόμη εικάζοντας μελλοντικές ανακοινώσεις χωρίς να περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου που διασφαλίζει απόλυτα την ισονομία και την ισότητα των ευκαιριών των υποψηφίων”. Το υπουργείο θυμίζει ότι ο Ι. Βαφειδάκης είναι “υπό εισαγγελική έρευνα” και ανακοινώνει πως σήμερα το πρωί ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Παντής θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του.

 

Επαγγελματική πιστοποίηση υπό τα ΑΕΙ για τα ΕΠΑΛ

Στη συνεδρίαση της Βουλής ο Κ. Γαβρόγλου εξέφρασε θετική γνώμη για τον διορισμό του καθηγητή Σπ. Γεωργάτου ως προέδρου του νέου Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΣΕΚΑΑΔ). Τέλος, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για ενίσχυση των ΕΠΑΛ μέσω της καθιέρωσης διετών δομών κάτω από τη «σκέπη» των ΑΕΙ, όπου οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα μπορούν να λάβουν επαγγελματική πιστοποίηση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Loading...
  • europalso

    ideascentral