Πανελλήνιες 2017: Οι Αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2017 - 14:51 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 15/02/2017 - 11:38

Οι αλλαγές για τις πανελλαδικές 2017: Αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων. Τον Ιούνιο θαδιεξαθουν οι Πανελλήνιες 2017 ενώ πρώτα θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα λύκεια. Καταργούνται οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις και αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων του Λυκείου που πλέον θα γίνονται τον Ιούνιο.

: Δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές της Γ Λυκείου να πάρουν το απολυτήριό τους σε τρεις εξεταστικές περιόδους, με δύο επαναληπτικές εξετάσεις, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

Θεσμοθετείται το 10% που δίδει τη δυνατότητα συμμετοχής εκ νέου στις πανελλαδικές, κρατώντας τον βαθμό που πέτυχαν στις πρώτες. Η συμμετοχή τους μπορεί να γίνεται για δύο έτη.

Για τους υποψηφίους της κατηγορίας 5% λόγω της αλλαγής των παθήσεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι φέτος θα ενταχθούν όλοι όσοι περιλαμβάνονται και στην παλιά λίστα.

Στο μηχανογραφικό 2017 διευρύνονται οι επιλογές για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι του 2ου του 3ου και του 5ου επιστημονικού πεδίου έχουν περισσότερες επιλογές στις Θετικές, Τεχνολογικές, Επιστήμες Υγείας, την Πληροφορική και την Οικονομία.

Για πρώτη φορά φέτος δίδεται η δυνατότητα σε μαθητές ΕΠΑΛ εισαγωγής με ποσοστό 1% στα πανεπιστήμια πέραν από σχολές των ΤΕΙ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral