Πανελλήνιες 2017: Ο Σύλλογος Γονέων για τον περιορισμό της μείωσης εισακτέων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/04/2017 - 18:56 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017: Σχετικά με το χθεσινό ΔΤ (1/4/2017) του Υπουργείου Παιδείας για την επαναδιατύπωση της υπουργικής απόφασης για μείωση των θέσεων στις σχολές ΑΕΙ υψηλής ζήτησης

Θεωρούμε θετική εξέλιξη την κατανόηση από το Υπουργείο Παιδείας του μείζονος προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στους μαθητές και εν γένει στις οικογένειες τους, με τη δραστική μείωση των θέσεων εισακτέων (σε ποσοστά που φθάνουν το 21%) σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης.

 

Όμως η κατανομή της μείωσης αυτής στα δύο επόμενα ακαδημαϊκά έτη, αφορά ουσιαστικά μόνο τους υποψήφιους της τρέχουσας και της επόμενης χρονιάς, τους σημερινούς δηλαδή 18άρηδες και 17άρηδες, και κατά συνέπεια τους πλήττει ασύμμετρα.

 

Πρόταση μας προς το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι η προς έκδοση Υπουργική απόφαση να προβλέπει ότι :

(α) ο επιμερισμός της μείωσης των θέσεων εισακτέων  αφορά βάθος πενταετίας ώστε να αφομοιωθεί ισόρροπα και

(β) να έχει εφαρμογή από τις Πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου έτους ώστε να είναι έγκαιρα γνωστές οι κατανομές των θέσεων και να αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα αναστάτωσης και απογοήτευσης των φετινών υποψηφίων όπως αυτό έχει δημιουργηθεί από την ανακοίνωση των δραστικών μειώσεων μόλις 2 μήνες από τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Τέλος θεωρούμε «δώρο άδωρον» το άνοιγμα των μηχανογραφικών για τη δήλωση και 5ου μαθήματος από τους μαθητές, καθώς κανείς μαθητής δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί σε 5ο μάθημα μέσα σε μόλις δύο μήνες.

 

Θεωρούμε ότι στη συνάντησή μας που έχει κανονίσει ο Υπουργός  να γίνει  αύριο Δευτέρα 3/4/2017 στις 17:00 το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας, θα δώσει λύση και θα επαναφέρει την πολύτιμη ηρεμία στην μαθητική κοινότητα των 90.000 υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Παραμένω στη διάθεσή σας!

Με τιμή

Ιωακείμ Καλλιβρούσης

email : ioakim64@hotmail.gr

Πρόεδρος της  “Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων  Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας

www.sylgonis.gr

Η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας», (www.sylgonis.gr) αποτελείται από οργανωμένους Συλλόγους Γονέων 55 Ιδιωτικών Σχολείων και Επιτροπές Γονέων που εκπροσωπούν γονείς κι επιπλέον 91 Ιδιωτικών Σχολείων που δεν διαθέτουν Συλλόγους Γονέων από όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στα Ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας φοιτούν συνολικά 85.000 μαθητές & μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπούμε περίπου 170.000 γονείς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral