Πανελλήνιες 2017: μαθήματα, υπολογισμός μορίων, μηχανογραφικό, Βάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/02/2017 - 11:09 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2017 - 23:05

:

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους αναλυτικά τα εξεταζόμενα μαθήματα ανα επιστημονικό πεδίο, τον υπολογισμός μορίων, τις σχολές και τα τμήματα που περιλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό καθως και τις Βάσεις.

του Δημ. Σπαθάρα

: Φέτος όλοι οι υποψήφιοι, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του Γενικού Λυκείου, θα διαγωνιστούν με το ίδιο σύστημα εξέτασης, αυτό που ίσχυσε για πρώτη φορά το 2016. Επομένως, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία θα εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα.

Σχετικός είναι ο επόμενος πίνακας, όπου φαίνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο, καθώς και οι συντελεστές βαρύτητας αυτών.

Εξεταζόμενα μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

Ο τρόπος υπολογισμού των μορίων παραμένει ο ίδιος. Για να υπολογίσετε εύκολα τα μόρια κάποιου υποψηφίου, χρήσιμη είναι η παρακάτω εφαρμογή.

Υπολογισμός μορίων Πανελλαδικών Εξετάσεων

: Στο μηχανογραφικό δελτίο του 2017 έχουν γίνει κάποιες αλλαγές από το Υπουργείο Παιδείας που αφορούν την ένταξη των τμημάτων στα πέντε επιστημονικά πεδία, αλλά και την ονομασία αυτών.

Βάσεις 2016: Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τις σχολές και τα τμήματα κάθε επιστημονικού πεδίου. Σε κάθε τμήμα υπάρχει υπερσύνδεση με την επίσημη ιστοσελίδα του για άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων καθώς και η αντίστοιχη περσινή βάση.

Σχολές και τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου

Σχολές και τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου

Σχολές και τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου

Σχολές και τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου

Σχολές και τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου

Loading...
  • europalso

    ideascentral