Πανελλήνιες 2017: Υπερψηφίστηκε η διάταξη για τις επαναληπτικές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2017 - 21:24 | Author: Newsroom

Η διάταξη, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ καταψηφίστηκε από Ν.Δ. και Ένωση Κεντρώων με τα άλλα κόμματα να ψηφίζουν “παρών”.

Υπερψηφίστηκε η διάταξη για την καθιέρωση επαναληπτικών Πανελληνίων εξετάσεων για όσους μαθητές δεν μπόρεσαν να δώσουν κανονικά εξετάσεις για σοβαρούς λόγους. Η διάταξη, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ καταψηφίστηκε από Ν.Δ. και Ένωση Κεντρώων με τα άλλα κόμματα να ψηφίζουν “παρών”. Με την ίδια διάταξη προσδιορίστηκε ότι ο ελάχιστος αριθμός θέσεων εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τους μαθητές των Τεχνικών Λυκείων δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος από το 20%.

Σχετικά με την κριτική για τη διεξαγωγή των τον Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούλιο, ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης παρατήρησε ότι είναι προφανές ότι «Οι σοβαροί λόγοι δεν θα έχουν εξαλειφθεί σε δέκα μέρες», ενώ για την υποχρέωση των μαθητών να δώσουν όλα τα μαθήματα κατά τις επαναληπτικές εξετάσεις σημείωσε ότι «οι όροι του παιχνιδιού πρέπει να είναι ίδιοι για όλα τα παιδιά». Ο Δ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι σύντομα θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση με αυστηρότερους από το παρελθόν όρους για την αξιοποίηση της διάταξης από τους μαθητές.

Πανελληνίες 2017: Σε ποιό πεδίο αυξάνονται οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2017: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μηχανογραφικό 2017

«Μη μιλάτε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις»

Loading...
  • europalso

    ideascentral