Πανελλήνιες 2017: Ερωτηματικό οι επαναληπτικές πανελλαδικές 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2017 - 23:05 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 09/03/2017 - 15:21

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το στόχο έχουν να αποφύγουν την διαδικασία των επαναληπτικών γενικά. Οι αρμόδιοι εξηγούν ότι αντίστοιχη διαδικασία δεν προβλέπεται σε καμία άλλη χώρα με αντίστοιχο εξεταστικό σύστημα.

Άγνωστο παραμένει το αν θα γίνουν  φέτος, παρ’ ότι το διάστημα μέχρι τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λιγοστεύει. Σε τρεις μήνες θα ξεκινήσουν οι , όμως λίγες μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας Αίτησης Συμμετοχής (πήρε παράταση για τις 10/3), οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν γνωρίζουν αν θα έχουν τη δυνατότητα σε επαναληπτική εξέταση.

Πάντως, στο χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας δεν αναφέρεται η διεξαγωγή επαναληπτικών πανελλαδικών.

Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την Παρασκευή. Από το υπουργείο Παιδείας στόχο έχουν να αποφύγουν την διαδικασία των επαναληπτικών πανελλαδικών γενικά.

Παράλληλα, δεδομένων των πρόσφατων προσφυγών στο ΣτΕ για τη διαδικασία των πανελλαδικών (σσ. με τους υποψηφίους για την Ιατρική που δεν πέρασαν λόγω της επίδοσης στην Έκθεση), θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια στο Συμβούλιο εναντίον των επαναληπτικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, οι ανησυχίες εδράζονται στο ότι διαγωνίζονται οι μαθητές για τις ίδιες θέσεις με διαφορετικά θέματα.

avgi.gr

38 σχολεία ζητούν συνάντηση με τον Κ.Γαβρόγλου

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου απέστειλαν 38 σχολεία σύμφωνα με την οποία εναντιώνονται στην κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων.

Η επιστολή αναρτήθηκε σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες νωρίτερα σήμερα,:Αθήνα 24/2/17

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Προ ημερών έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε «μεταρρυθμιστικά» μέτρα με σκοπό τη βελτίωση και τη λυσιτελέστερη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος και δη των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής φαίνεται να καταργείται η δυνατότητα των επαναληπτικών εξετάσεων.

Τι είναι όμως στην πραγματικότητα οι επαναληπτικές εξετάσεις; Σίγουρα όχι καταφύγιο ελλιπώς προετοιμασμένων μαθητών.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι η ασφαλιστική δικλείδα κάθε υποψηφίου, ο οποίος καλώς ή κακώς στην ζωή του είναι αναγκασμένος να πορεύεται με τον αστάθμητο παράγοντα τύχη. Είναι το καταφύγιο μαθητών που πάσχουν απο χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία δεν λογαριάζουν από καταληκτικές ημερομηνίες και χρονικά όρια. Είναι η βεβαίωση από μεριάς κράτους και Υπουργείου οτι οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν τελούνται διεκπεραιωτικά και μόνο. Είναι ο σεβασμός στα υπέρογκα ποσά που δαπανούν οι γονείς, για να εξασφαλίσουν την επιτυχία του παιδιού τους σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Η πρόθεσή σας αυτή, σε συνδυασμό με την πρόταση ακαδημαϊκών για μείωση των εισακτέων κατά το ήμισυ, προκαλεί υπόνοιες οτι σκοπός της εκπαιδευτικής και πνευματικής ηγεσίας του τόπου μας ίσως να μην είναι η δημιουργία επιστημόνων και γενικότερα μορφωμένων πολιτών, ικανών να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί, αλλά η αναγωγή της ανώτατης εκπαίδευσης σε προνόμιο λίγων.

Γνωρίζοντας και σεβόμενοι την σταδιοδρομία σας, είμαστε πεπεισμένοι ότι επιθυμείτε η νεολαία να αναπτυχθεί προς τη φύση της, να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές της και όχι να περιοριστεί στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να βρεθούν από άλλες πηγές.

Για το λόγο αυτο αξιότιμε κύριε Υπουργέ σας ζητούμε να δεχτείτε αντιπροσωπεία των υπογραφόντων σχολείων, ώστε να εκφράσουμε αμεσότερα και εναργέστερα τις ανησυχίες μας αλλα και τις προτάσεις μας.

Με εκτίμηση, οι 38 Πρόεδροι των Μαθητικών Κοινοτήτων των σχολείων:

Ακολουθούν οι υπογραφες

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral