Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Αγγλικής: “Εσείς θα προσφέρατε ποτέ τις υπηρεσίες σας ως «εθελοντής Υπουργός» άραγε;”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/11/2014 - 13:43 | Author: Newsroom

Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου περί εθελουσίας συνεισφοράς από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, είναι μια ακόμη πράξη εμπαιγμού εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών η οποία έρχεται να προστεθεί στις μέχρι τώρα εξαγγελίες εκ του προχείρου του κ Υπουργού!

Μετά την απαράδεκτη τροπολογία με την οποία εξασφαλίστηκε η «εξαφάνιση» της μοριοδότησης δυο ετών εργασίας των ήδη ‘εξουθενωμένων’ αναπληρωτών εκπαιδευτικών (για την οποία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί εντός των ημερών προσφυγή κατά της απόφασης) καταδικάζουμε έντονα την προσπάθεια μετατροπής του δικαιώματος στην εργασία σε ‘χόμπι’ και την μετατροπή των άνεργων πτυχιούχων συναδέλφων σε σύγχρονους ‘σκλάβους’ της εκπαίδευσης σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Καλούμε τον κ. Υπουργό να ανακαλέσει την εξαγγελία της άνευ προηγουμένου ‘δωροδοκίας’ που θα καταστρατηγήσει την σειρά κατάταξης στους πίνακες αναπληρωτών και κατά συνέπεια θα βλάψει τα συμφέροντα όλων των εν ενεργεία ή εν δυνάμει συναδέλφων. Οποιαδήποτε τροπολογία νομοσχεδίων βλάπτει τα συμφέροντα του κλάδου και την αξιοπρέπειά μας είναι βέβαιο πως θα μας φέρνει αντιμέτωπους στα αρμόδια δικαστήρια με την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου!

Κύριε Λοβέρδο, κατανοούμε την ανάγκη σας να πάρετε τα εύσημα για την κάλυψη των κενών με όσο δυνατόν λιγότερο κόστος, ή με καθόλου κόστος εν προκειμένω, ωστόσο το ερώτημα θα συνεχίζει να μας ταλανίζει: εσείς θα προσφέρατε ποτέ τις υπηρεσίες σας ως…«εθελοντής Υπουργός» άραγε;

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.:

ΛΙΘΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΑ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Loading...
  • europalso

    ideascentral