Πανελλήνιες 2016: Θέματα Μαθηματικά Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορίας και απαντήσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/05/2016 - 10:40 | Author: Newsroom

Τα σημερινά θέματα Μαθηματικά Στοιχεία Στατιστικής Ιστορίας καθώς και οι απαντήσεις θα αναρτηθούν στο ipaideia.gr ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και οι απαντήσεις των θεμάτων

Διαβάστε : Θέματα και Λύσεις Πανελλαδικές 2016

Για τα θέματα των Μαθηματικών & Στοιχ. Στατιστικής Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Νέου και Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Μαθηματικών & Στοιχ. Στατιστικής Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Νέου και Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Ιστορίας Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Νέου και Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Ιστορίας Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Νέου και Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Φυσικής Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Φυσικής Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Βιολογίας Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Βιολογίας Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Παλαιού Συστήματος εδώ.

Παρασκευή 20 Μαΐου συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2016 σε Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία ενώ διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και σε Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ή Ιστορία, οι μαθητές των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β)

Την ερχόμενη Δευτέρα σειρά έχουν Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης.

Διαβάστε : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016: Τί πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα κάνουν ένα διάλειμμα από τις εξετάσεις το Σαββατοκύριακο προκειμένου να κάνουν τις επαναλήψεις τους για να εξετασθούν και πάλι τη Δευτέρα, που ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών με τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής.

Χθες 19/5 οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά τα οποία κρίθηκαν ως βατά και εντός της διδακτέας ύλης. Ως βασικό συμπέρασμα οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΦΕ τόνισαν ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους χωρίς όμως να κρύβουν παγίδες.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων καθώς δεν υπάρχουν τα αποκαλούμενα εύκολα μαθήματα, λόγω της μείωσης των μαθημάτων. Επίσης, με το νέο σύστημα δεν υπολογίζεται ο προφορικός βαθμός που κατά κύριο λόγο βοηθούσες τους υποψηφίους. Ενδεικτικά καθηγητές ανέφεραν ότι τα «βαριά» Μαθηματικά αν συνδυαστούν και με ένα βαθμό δυσκολίας σε Φυσική και Χημεία που θεωρείται λίγο ως πολύ αναμενόμενος λόγω των Ιατρικών σχολών, θα προκαλέσουν καθοδική πορεία των βάσεων.

Οι Πανελλαδικές 2016 θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral