ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ: Τα πήλινα πόδια της ΟΛΜΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 21:07 | Author: Newsroom

Χθες το μεσημέρι (11/4/2016) βιώσαμε όλοι μας μερικές απείρου κάλλους στιγμές, με το υπουργείο παιδείας να εγκαλεί και να τραβά, με έναν αντικειμενικά εξαιρετικό τρόπο, το αυτί την ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις της Παρασκευής κατά του διατάγματος.

Άσχετα αν συμφωνούμε και κατά πόσο με τους έως τώρα χειρισμούς του, το υπουργείο με απλά Ελληνικά έσυρε κυριολεκτικά το συνδικαλιστικό όργανο σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από λίγες ώρες παρουσία νομικών συμβούλων των δύο πλευρών. Το υπουργείο ουσιαστικά εγκάλεσε την ΟΛΜΕ για την στάση της στο όλο ζήτημα διότι έσπευσε να κινητοποιήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών φορέων, ακόμα και της ίδιας της ΑΔΕΔΥ, σε μία απίστευτης έντασης κινητοποίηση η οποία ωστόσο δεν στηρίζεται σε κανένα απολύτως ουσιαστικό και σοβαρό – νομικό επιχείρημα.

Το νομικό κενό επιχειρημάτων της ΟΛΜΕ, κινδυνεύει να εκθέσει άμεσα το σύνολο των εμπλεκομένων στις κινητοποιήσεις φορέων. Για την αποφυγή αυτής της καταστροφικής για την ΟΛΜΕ εξέλιξης, το συνδικαλιστικό όργανο φρόντισε έξυπνα να εξαφανίσει από τα συνθήματα της Παρασκευής απαγορευμένες λέξεις όπως ΑΣΕΠ, Συμβούλιο της Επικρατείας κ.α., βάζοντας στην θέση τους συνθήματα που μόνο με το διάταγμα δεν έχουν σχέση. Η ηγεσία δηλαδή της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για να πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί, όταν ο κρυφός στόχος της ΟΛΜΕ είναι να μεταβληθεί ο συσχετισμός μοριοδότησης επιτυχιών ΑΣΕΠ και της προϋπηρεσίας, συντριπτικά υπέρ της προϋπηρεσίας με την κατάργηση του πλαφόν των 16.80 μορίων. Και εδώ βρίσκεται το νομικό κενό που βασανίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ.Ο κρυφός τους στόχος είναι αδύνατο να στηριχθεί νομικά όταν υποβόσκει το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο θα μπορούσε να βγάλει ενδεχομένως και αυτό το πλαφόν των 16.80 μορίων άκυρο, ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά κάθε προϋπηρεσία και ειδικά εκείνες των αγανακτισμένων με το διάταγμα εκπαιδευτικών η οποίοι δεν διαθέτουν καμία επιτυχία σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Εν τέλει η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ στηρίζεται σε πήλινα πόδια, το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών ρισκάρει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία του αποκρύπτοντας τις πραγματικές του στοχεύσεις, συμπαρασύροντας στο παιχνίδι αυτό το σύνολο των εκπαιδευτικών φορέων της χώρας. Το συνδικαλιστικό όργανο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές τις αξιοκρατίας που καταπατήθηκαν βάναυσα τα τελευταία 15 χρόνια σε όλους τους θεσμικούς μηχανισμούς προσλήψεων των εκπαιδευτικών. Σε κάθε άλλη ευνομούμενη χώρα παρόμοια πήλινα πόδια θα έσπαγαν αμέσως. Στην δική μας;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ

Loading...
  • europalso

    ideascentral