ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ: Και τώρα όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ανεξάρτητη (;) διοίκηση του ΑΣΕΠ!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/06/2016 - 18:27 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ: Και τώρα όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ανεξάρτητη (;) διοίκηση του ΑΣΕΠ!

Στις 8/4/2016 ο υπουργός παιδείας κύριος Φίλης πιεζόμενος από την 4303/2015 απόφαση του ΣτΕ υπέρ των εκπαιδευτικών επιτυχόντων ΑΣΕΠ, προτείνει νομική διάταξη που αλλάζει προσωρινά τον μηχανισμό προσλήψεων αναπληρωτών 2016-2017, επιχειρώντας ωστόσο και παρά το πνεύμα της παραπάνω δικαστικής απόφασης, να ακροβατήσει οριακά στο σχοινί της νομιμότητας επιθυμώντας να λειτουργήσει με πολιτική σκοπιμότητα.

Προσπαθεί δηλαδή να ευνοήσει μέρος των αδικηθέντων εκπαιδευτικών με επιτυχία ΑΣΕΠ υποστηρίζοντας ταυτόχρονα σημαντικό μέρος των κεκτημένων όσων ευνοήθηκαν από τις χρόνιες καταστρατηγήσεις των νόμων. Ακόμα και αυτή ωστόσο η πρόταση άρετε κακήν κακώς λόγω της σφοδρής αντίδρασης των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ της ΔΟΕ και των θιγόμενων και ευνοημένων από τις παραπάνω καταστρατηγήσεις μη αξιολογημένων από το ΑΣΕΠ αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που απαιτούσαν χωρίς καμία άλλη περαιτέρω συζήτηση την πλήρη αποκατάσταση των δικών τους παράτυπων κεκτημένων και μόνο. Ως αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων στις 26/4/2016 ο υπουργός ανακοινώνει από το βήμα της βουλής, την διατήρηση του ίδιου αντισυνταγματικού σύμφωνα με το Σ.τΕ. συστήματος προσλήψεων – διορισμών που ίσχυε τόσα χρόνια και που ο ίδιος ελάχιστες ημέρες πριν αποκαλούσε (στο δελτίο τύπου του υπουργείου στις 15/4/2016) προϊόν των πελατειακών τακτικών ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Όπως είναι λογικό, από την επομένη κιόλας της άρσης, οι εκπαιδευτικοί επιτυχόντες ΑΣΕΠ κάνουν σαφή την πρόθεσή τους να μην ανεχτούν την περαιτέρω διατήρηση του αντισυνταγματικού αυτού συστήματος και προχωρούν στην δημοσιοποίηση ανακοινώσεων στις οποίες δηλώνουν με σαφήνεια την πρόθεσή τους να κινηθούν δικαστικά, έτσι ώστε να μπλοκάρουν τις επερχόμενες παράτυπες προσλήψεις του Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο ευρισκόμενο σε δεινή νομικά θέση και έχοντας απέναντί του τις ισοπεδωτικές για αυτό αποφάσεις του Σ.τΕ., επιχειρεί αιφνιδιαστικά να εμπλέξει στην υπόθεση το ίδιο το ΑΣΕΠ, προκειμένου η όλη αντισυνταγματική διαδικασία που συντηρεί, να αποκτήσει νομιμοφανώς έστω και ένα αμφίβολο για την επάρκειά του νομικό επιχείρημα, κατά των ασφαλιστικών μέτρων που αναμένονται εναντίον του.

Στην λογική υλοποίησης της παραπάνω πρόθεσής του, προχωρά την Πέμπτη 2/6/2016 στην ψήφιση τροπολογίας βάσει της οποίας το ΑΣΕΠ θα ελέγξει και θα εγκρίνει του πίνακες αξιολογικής κατάταξης των εκπαιδευτικών από τους οποίους θα προκύψουν και οι «αμαρτωλές» προσλήψεις των αναπληρωτών. Ωστόσο οι πίνακες αυτοί που αποτελούν και την ουσία του ισχύοντος συστήματος προσλήψεων, έχουν ήδη κριθεί από το Σ.τΕ. ως αντισυνταγματικοί, διότι η αξιολογική τους σειρά διαμορφώνεται και από την μοριοδότηση παράτυπα αποκτημένων προϋπηρεσιών από προσλήψεις οι οποίες δεν ελέχθησαν ποτέ από το ΑΣΕΠ όπως απαιτεί το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 4, παρ. 1 και άρθρο 103, παρ.7).

Στο σημείο ακριβώς αυτό προκύπτει και το κρισιμότατο ερώτημα για την διατήρηση ή όχι του θεσμικού κύρους της ανεξάρτητης αρχής της χώρας:

Σε ποιο βάθος προτίθεται να φθάσει η διοίκηση του ΑΣΕΠ τον έλεγχο του συνόλου των προϋπηρεσιών που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί στους πίνακες κατάταξής τους;

Από το ερώτημα αυτό προκύπτουν δύο αδιαμφισβήτητα σενάρια. Η διοίκηση του ΑΣΕΠ …

1ο σενάριο: … η θα ελέγξει εις βάθος τις προϋπηρεσίες άρα τις προσλήψεις από όπου προήλθαν, κρίνοντας παράτυπες και ακυρώνοντας όσες δεν είναι σύννομες με τα άρθρα 4, παρ. 1 και 103, παρ.7 του Συντάγματος,

2ο σενάριο:… η θα αντιμετωπίσει τις προϋπηρεσίες αυτές ως απλούς αριθμούς ξεπλένοντας ουσιαστικά από πάνω τους την βρωμιά της αντισυνταγματικής παρατυπίας τους.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η εφαρμογή του 2ου σεναρίου θα διαλύσει κυριολεκτικά το θεσμικό κύρος του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα θα πλήξει βαρύτατα το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα που θέλει να επικαλείται ότι διαθέτει η κυβέρνηση. Όσο για την συγκεκριμένη διοίκηση του ΑΣΕΠ; Θα φροντίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα όλα τα βλέμματα να στραφούν επάνω της έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να σιγουρευτεί για το αν πράττει πραγματικά το έργο της τιμώντας τον τίτλο « ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ», ή απλά ποδηγετείται ως μαριονέτα. Κρινόμαστε όλοι εκ του αποτελέσματος.

Σκοπός μας η συνεχής ανάδειξη της αλήθειας.

Ο Αγώνας μας είναι Σύννομος, Δίκαιος και Ηθικός.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral