Πανελλαδικές Φοιτητικές συγκεντρώσεις στις 5 Νοεμβρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2015 - 17:48 | Author: Newsroom

Πανελλαδικές Φοιτητικές συγκεντρώσεις στις 5 Νοεμβρίου

Στις 15 είχαν φτάσει μέχρι χτες οι αποφάσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στην Αθήνα, δηλώνοντας: «Δεν στριμώχνουμε τις σπουδές και τη ζωή μας στα μέτρα τους».

Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, στη στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για την Πέμπτη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της Αθήνας έχουν λάβει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικών Επιστημών, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γεωπονικού, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ. Επίσης, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι σύλλογοι σημειώνουν ότι οι οικογένειες των φοιτητών δεν αντέχουν να σηκώνουν το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών και καταγγέλλουν τις νέες περικοπές που σχεδιάζονται στην Παιδεία, παράλληλα με την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Διαδηλώνουν την απαίτησή τους να σπουδάζουν ολοκληρωμένα και να δουλεύουν στο αντικείμενο που σπούδασαν και γι’ αυτό παλεύουν ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών τους, αλλά και στην εργασιακή ζούγκλα που περιμένει τους αποφοίτους.

Ανάλογες φοιτητικές και σπουδαστικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται στις 4 Νοέμβρη στο Βόλο και στις 5 Νοέμβρη σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ξάνθη, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Χαλκίδα, Λάρισα.

rizospastis.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral