Το θέμα της «δημιουργίας πολλών νέων θέσεων και ευθύνης, με το νέο οργανόγραμμα,στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εν καιρώ, μάλιστα, οικονομικής δυσπραγίας», φέρνουν στη Βουλή βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου.

Την ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα την τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ., βουλευτή Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, συνυπογράφουν οι αν. τομεάρχες κ. Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Ν. Καστοριάς και κ. Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Ν. Αργολίδας.

Οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνουν πως «σύμφωνα με τον νέο οργανισμό του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όπως ορίζεται στο ΠΔ 18/2018, ΦΕΚ Α’ 31/23-2-2018, αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός τμημάτων και οργανικών θέσεων στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δημιουργούνται εκατοντάδες νέες θέσεις ευθύνης».

Στη συνέχεια, θέτουν στον υπουργό Παιδείας κ. τα εξής ερωτήματα:

1. Πόσες ακριβώς είναι οι νέες οργανικές θέσεις και νέες θέσεις ευθύνης που δημιουργούνται με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων;

2. Ποια η οικονομική δαπάνη που προκαλούν οι εν λόγω θέσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου;

3. Πού αποσκοπεί μία τέτοια διεύρυνση των δομών του Υπουργείου, και δη στη δεδομένη δημοσιονομική συγκυρία;

4. Πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτή η επιπλέον δαπάνη;