Παιδικοί σταθμοί – Σκουρλέτης: «Διασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι» – Αντιδράσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2017 - 18:08 | Author: Newsroom

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων των .

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, εξήγγειλε ότι θα «εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα» και θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την συγκρότηση «επιτροπής διαλόγου» με τη συμμετοχή και των εργαζομένων, αλλά δεν δεσμεύτηκε όπως ζητούσαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι να «μην προωθήσει η κυβέρνηση νομοθετικά την υποχρεωτική μεταφορά των προνηπίων από τους στα νηπιαγωγεία».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συνομίλησε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών, Λίτσα Καλαϊτζή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η θέση της Ομοσπονδίας για την εξαγγελία της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η καθολική ένταξη των 4χρονων παιδιών στην εκπαίδευση και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στις υφιστάμενες οργανωμένες δομές αλλά και στους εργαζομένους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη δήλωση του Πρωθυπουργού, καθώς και στην κατεύθυνση ότι πριν από την υλοποίηση των αλλαγών στην προσχολική αγωγή θα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα, η επάρκεια των δομών, η εξασφάλιση του προσωπικού και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης αποδέχτηκε την πρόταση να ενημερωθεί αναλυτικά για το θέμα και δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), και με τη συμμετοχή τόσο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όσο και της Πανελλήνιας Επιστημονικής Οργάνωσης Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ), η οποία εκπροσωπεί το επιστημονικό παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, ώστε να τεκμηριωθούν όλες οι θέσεις του παιδαγωγικού και επιστημονικού έργου που θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των σταθμών προς όφελος των παιδιών, των γονέων αλλά και των εργαζομένων, στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για την προσχολική εκπαίδευση».

Αντιδρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πάντως από την πλευρά της, η ΠΟΕ , υποστηρίζει ότι αν δεν βρεθεί λύσει το μέτρο θα οδηγήσει «την διάλυση των παιδικών σταθμών».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε -σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ- να μπεί στην διαδικασία της έναρξης ενός διαλόγου, με την δέσμευση ότι θα παγώσει η νομοθετική διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση του.

«Πρότεινε μόνο έναν διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών χωρίς κάποιο δεσμευτικό χαρακτήρα», τόνισαν μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, χαρακτηρίζοντας άνευ ουσίας την σημερινή συνάντηση.

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Επιστολή προς τους γονείς νηπίων για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral