Παιδικοί σταθμοί: 24ωρη απεργία την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/02/2018 - 19:04 | Author: Newsroom

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους των , την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς υπάρχουν ορισμένοι δήμοι που παρά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν ότι την ημέρα εκείνη οι σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι 75 του δήμου Αθηναίων.
Διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο δήμος Αθηναίων και δεν θα κλείσει την Τρίτη, 20 του μηνός, τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αν και τον βρίσκει κι αυτόν ριζικά αντίθετο η ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ο δήμος Αθηναίων κάλεσε τη διοίκηση της ΚΕΔΕ «να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου αυτή να ανακαλέσει την απαράδεκτη διάταξη» και όχι να ζητεί να κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι παιδικοί σταθμοί διότι έτσι, αναφέρει «καταδικάζονται σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες γονείς».

Την ίδια μέρα, η ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας σε νομοθετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρουν, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral