Παιδιά με ευαισθησίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/01/2016 - 15:54 | Author: Newsroom

Οι αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης αναδείχτηκαν μέσα από το επίκαιρο θεατρικό έργο που παρουσίασαν οι μαθητές της Δ2’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Το θεατρικό που έγραψε με ιδιαίτερη ευαισθησία η εκπαιδευτικός Χαριτίνη Μαλισσόβα, η οποία υπηρετεί ως δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση επί 20 χρόνια, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Τα παιδιά εικονογράφησαν, δραματοποίησαν και συζήτησαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι, την κρίση.

Τα μηνύματα «Μοιραζόμαστε τα αγαθά κι έτσι το ένα γίνεται πολλά» , αλλά και «να δίνεις, αυτή είναι η χαρά της ζωής, γιατί ό,τι δίνεις αυτό τελικά θα πάρεις» συνοψίζουν το νόημα της επιβίωσής μας, αλλά και το βαθύτερο μήνυμα του θεατρικού έργου που παρουσιάστηκε.

«Σκοπός μου είναι να απαλύνω το πρόβλημα, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, αφού πολλά παιδιά ίσως νομίζουν ότι είναι τα μόνα που ζουν τις συνθήκες στέρησης, στην οποία όλοι, λιγότερο ή περισσότερο ζούμε.

Ακόμα και ο Αγιος Βασίλης βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης, αφού δεν έχει τα αντίστοιχα υλικά για να κατασκευάσει δώρα για όλα τα παιδιά» αναφέρει η κ. Μαλισιόβα.

Η ίδια εκπαιδευτικός τονίζει παράλληλα ότι «το γεγονός ότι οι Νεράιδες και οι Πρίγκιπες έχουν ονόματα όπως Αγάπη, Ειρήνη, Σοφία, Συμπόνια, Υπομονή, Ελπίδα, Φως, Χαρά, ιδιότητες, χαρακτηριστικά, αρετές, καλύτερα, που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος, σε συνδυασμό με τη ζωηράδα την ευστροφία και την ενέργεια του Ξωτικού, το γεγονός, δηλαδή ότι παιδιά, σαν κι αυτά μπόρεσαν και βοήθησαν τον Αγιο Βασίλη να δώσει λύση στο πρόβλημά του, δίνει και στα ίδια να καταλάβουν πως όλα τα προβλήματα λύνονται αν τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και σύνεση.

Αυτό, τελικά, που αντιλαμβάνονται είναι πως η οικονομική κρίση είναι κρίση αξιών κυρίως.

Και αυτές τις αξίες αντιπροσωπεύουν οι ήρωες του παραμυθιού, οι οποίοι όλοι μαζί βοηθούν τον Αγιο Βασίλη, ο οποίος τελικά θα καταφέρει να εξοικονομήσει υλικά και θα φτιάξει και φέτος δώρα για όλα τα παιδιά».

taxydromos.gr/

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral