Παιδεία: ζήτημα ζωής και όχι εργαλείο κερδοφορίας των μονοπωλίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/01/2016 - 10:12 | Author: Newsroom

Χρονιά αλλαγών, αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, θα είναι το 2016 για την Παιδεία. Η κυβέρνηση, με «οδηγό» το τρίτο μνημόνιο και με πασπάλισμα διαλόγου δηλώνει έτοιμη για μεταρρυθμίσεις.

Οι χρόνιες αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου που εκφράζονται με συστάσεις από τα όργανα της ΕΕ και τον ΟΟΣΑ είναι στην πραγματικότητα η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Το μνημόνιο, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες κατευθύνσεις προβλέπει προώθηση των καταδικασμένων από το κίνημα μέτρων για το σχολείο και την Ανώτατη Εκπαίδευση της καπιταλιστικής αγοράς: Κατηγοριοποίηση των σχολείων και νέες συγχωνεύσεις, αξιολόγηση, επέκταση της μαθητείας από μικρές ηλικίες και πρόωρο διαχωρισμό των μαθητών, αυξημένο ρόλο της «αγοράς» στην επαγγελματική εκπαίδευση, περαιτέρω σύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις.

Τους επόμενους μήνες, θα επιδιώξει να αποσπάσει συναίνεση στις αναδιαρθρώσεις, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα της εκπαίδευσης θα παραμένουν εκρηκτικά τόσο σε ό,τι αφορά τις υποδομές όσο και το περιεχόμενο της Παιδείας που παρέχεται στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών δεν θα βρουν απάντηση σε αυτήν την πολιτική, η οποία αποτελεί επέκταση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και συνέχιση της μιζέριας στη δημόσια εκπαίδευση, με σοσιαλδημοκρατική διαχείριση. Η ελπιδοφόρα προοπτική και για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών βρίσκεται στους αγώνες, με προσανατολισμό την ικανοποίηση των πραγματικών λαϊκών αναγκών, για την Παιδεία που είναι ζήτημα ζωής και όχι εργαλείο κερδοφορίας των μονοπωλίων.

rizospastis.gr/

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral