Παιδεία: Aρρηκτα συνδεδεμένος με τις μνημονιακές υποχρεώσεις ο προσανατολισμός της κυβέρνησης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/01/2016 - 19:41 | Author: Newsroom

Εντονα οραματικά στοιχεία χαρακτηρίζουν τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο οποίος θα εξελιχθεί σε παράλληλο πρόγραμμα προς τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Με μια ματιά βέβαια στις θεματικές που θα αναπτυχθούν τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης στα εκπαιδευτικά θέματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Προσπερνώντας τις πρώτες συναντήσεις, των οποίων οι θεματικές θυμίζουν περισσότερο δημόσιες διαλέξεις παρά διάλογο, τον Μάρτιο, που είναι και ο τελευταίος μήνας του διαλόγου, τίθενται επί τάπητος καυτά ζητήματα που έχουν αναπτυχθεί εκτενέστατα στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και μάλιστα με αρνητικό πρόσημο.

Αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τεχνική Εκπαίδευση, αλλά και αναζήτηση χρημάτων είναι αυτά που καίνε το υπουργείο, καθώς οι δεσμεύσεις για χρήματα και προσλήψεις ξεθωριάζουν όσο περνάει ο καιρός, ενώ αντίθετα οι συστάσεις των εταίρων για τακτοποίηση των παραπάνω θεμάτων εντείνονται, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια για πρωτοβουλίες από την ηγεσία.

e-typos.com

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral