Πάει για ανεξαρτοποίηση το Κουρδιστάν – Άρχισαν να λειτουργούν σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2016 - 00:10 | Author: Newsroom

Κυριολεκτικά στα κάγκελα έχουν φέρει τους Τούρκους οι Αμερικανοί που επιχειρούν στην βόρεια Συρία, καθώς όπως αναφέρεται προχωρούν ακάθεκτοι στην δημιουργία κουρδικών κρατικών δομών εν όψει της ανεξαρτητοποίησης του κουρδικού τομέα της χώρας, ανάβοντας φωτιές στην ίδια την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, με αμερικανική πρωτοβουλία οι Αμερικανοί έχουν τυπώσει περίπου ένα εκατομμύριο σχολικά βιβλία για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην κουρδική γλώσσα, τα οποία διανέμουν στο βόρειο Ιράκ αλλά κυρίως στις κουρδικέ περιοχές της Συρίας. Τα βιβλία αυτά έχουν μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων σε κέντρα στα σύνορα Συρίας και Ιράκ.

Μάλιστα στην πόλη Haseke του συριακού Κουρδιστάν, οι Αμερικανοί έχουν ιδρύσει σχολικό εκπαιδευτικό κέντρο όπου φοιτούν περί τις 7 χιλιάδες Κούρδοι μαθητές.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό σε αυτή την κίνηση που έχει κυριολεκτικά εξοργίσει την Άγκυρα, είναι ότι στα βιβλία αυτά εξαίρεται ο ρόλος του μεγάλου ηγέτη των Κούρδων, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που βρίσκεται φυλακισμένος από τους Τούρκους και προβάλλεται σαν ο μεγαλύτερος ήρωας που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.

Το κουρδικό όπως φαίνεται προχωρεί με όλες τις συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral