ΠΑ.Σ.Α.Φ: “Εμπαιγμός χωρίς τέλος για τους αναπληρωτές”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2017 - 22:17 | Author: Newsroom

ΠΑ.Σ.Α.Φ. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!!!!

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί πλέον η στάση του στα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αναγνωρίσαμε για μία ακόμη φορά την αφερεγγυότητα και τον εμπαιγμό απέναντι στους χιλιάδες αναπληρωτές, που υπηρετούν την εκπαίδευση, καλύπτοντας πάγια κενά των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό προσωπικό .

Οι πρόσφατες δηλώσεις περί παγώματος των  για την επόμενη διετία (;) μας προκαλούν οργή, καθώς έρχονται να επισφραγίσουν τις κραυγαλέα ψεύτικες υποσχέσεις, οι οποίες -ανεξαιρέτως πολιτικής ηγεσίας -δόθηκαν τα τελευταία χρόνια στους πιο ελαστικά εργαζομένους-παρίες της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η πρόθεση του υπουργείου να μην προσμετρήσει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών κατά τους δύο τελευταίους μήνες της υπηρεσίας τους (Μάιος-Ιούνιος 2017), είναι δηλωτική της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν κάθε χρόνο τα δημόσια σχολεία στις εσχατιές της Ελλάδας.

Είναι πράγματι απορίας άξιον και εγείρει προβληματισμό η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να εκδώσει την εγκύκλιο πρόσκλησης αιτήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αιφνιδίως και εν μέσω της νυκτός, απαιτώντας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων μέσα στον Απρίλιο.

Αλήθεια, πόσο άδολη φαντάζει μία τέτοια πρόθεση, αν συνδυαστεί με την τροπολογία που καταθέτει το αρμόδιο υπουργείο, κατά την οποία διατηρείται άθικτο και παγιώνεται για τα επόμενα δύο σχολικά έτη το υφιστάμενο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, ακυρώνοντας για άλλη μία φορά τις πολλαπλές επιτυχίες τους στους γραπτούς διαγωνισμούς Α.Σ.Ε.Π ;

Ως ΠΑ.Σ.Α.Φ είμαστε δίπλα στους φιλολόγους, οι οποίοι βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την αδιέξοδη πολιτική του υπουργείου Παιδείας. Θα είμαστε παρόντες με τις δράσεις μας, ώστε να ανατρέψουμε τα σχέδια όλων αυτών που  επιμένουν να μας εμπαίζουν και να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τις ζωές μας.

Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπουζιάνος                               Δέσποινα Βλασσοπούλου

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral