Π.Ε.Α.Δ για την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2016 - 13:37 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Χαιρετίζουμε την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ευελπιστώντας ταυτόχρονα στην επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων της Δημόσιας παιδείας και του εκπαιδευτικού κόσμου. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την επιλογή του Γραμματέα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ως υφυπουργού, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, συναδέλφου εκπαιδευτικού που στάθηκε έμπρακτα με σοβαρότητα και νηφαλιότητα κοντά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.(κρίση Απριλίου στο φερόμενο νομοσχέδιο εκμηδένισης προϋπηρεσίας όπου επανερχόταν σε ισχύ ο εκτρωματικός νόμος 3848/2010, γνωστός και ως «νόμος Διαμαντοπούλου»)!

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και τις θέσεις του τομέα Παιδείας του κυβερνώντος κόμματος και να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας παιδείας, τον εκδημοκρατισμό των σχολικών μονάδων, την στήριξη του εκπαιδευτικού κόσμου που αγωνίζεται να επιβιώσει και σηκώνει το βάρος του συστήματος και ιδιαίτερα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σηκώνουν αυτό το βάρος στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Από το 2010 και μετά η Δημόσια Παιδεία απαξιωμένη και αποψιλωμένη από τους εκπαιδευτικούς της μονίμους και αναπληρωτές καταρρέει αβοήθητη υπό το βάρος έλλειψης των κονδυλίων, των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν τις συνέπειες της περικοπή ωρών των ωρολογίων προγραμμάτων, ένα σχολείο με δεκάδες μαθητές να στοιβάζονται σε υπερμεγέθη τμήματα, με αναθέσεις μαθημάτων που στηρίζονται αποκλειστικά στη μηχανιστική λογική της κάλυψης κενών και όλα αυτά αδιαφορώντας πλήρως για τις παιδαγωγικές ανάγκες και τις εκπαιδευτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διδάσκονται τα παιδιά μας.

Επιπλέον, συνεχίζεται αμείωτα το κυνήγι των μορίων δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών αλλά και του εφιάλτη της ανεργίας με τις απαράδεκτες δηλώσεις για προσλήψεις μόνο των νέων σε ηλικία εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε:

– Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών

– Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα .

– Μονιμοποίηση των αναπληρωτών και όσων έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού. Ζητούμε διάλογο και ένα δίκαιο για όλους σύστημα διορισμών αναπληρωτών που να περιλαμβάνει τους τρεις (3) ιστορικούς τρόπους διορισμού:

  1. 1. Ένας (1) ΑΣΕΠ για όλους.
  2. 2. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας (1 μόριο ανά μήνα)
  3. 3. Μοριοδότηση της παλαιότητας πτυχίου ως ενός κοινωνικού κριτηρίου [που να αφορά τα «ενεργά» πτυχία, όσων εργάστηκαν/εργάζονται ως αναπληρωτές]

Αναμένουμε άμεσα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την καλούμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral