Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας – Στα μέσα Οκτωβρίου η ομαλότητα στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/09/2015 - 10:37 | Author: Newsroom

Στα μέσα Οκτωβρίου η πλήρης ομαλότητα στα σχολεία

Δεν χρειάζεται αλλαγή η απαλλαγή από τα θρησκευτικά, δηλώνει ο διευθυντής εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Η διαδικασία για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως έχει λυθεί με εγκύκλιο, που έχει σταλεί από τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας, είναι επαρκής και δε χρειάζεται κάτι παραπάνω, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «ανοιχτά μικρόφωνα» στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9”, ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

«Δε χρειάζεται αλλαγή, με τη λογική αυτή, μπορεί κάποιος να δηλώνει, ότι δε θέλει να διδάσκεται θρησκευτικά, μπορεί στο μέλλον να το κάνει και για κάποιο άλλο μάθημα», είπε ο κ.Ανανιάδης.

Ο κ.Ανανιάδης εξέφρασε την εκτίμηση, ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν αντιμετωπισθεί τα βασικά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά προανήγγειλε και δεύτερη φάση διορισμών αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών. Διευκρίνισε ακόμη ότι η προκήρυξη των θέσεων για τα ειδικά σχολεία θα γίνει μετά τους διορισμούς των αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «ίσως την άλλη βδομάδα» και προέβλεψε ότι η πλήρης ομαλότητα στη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να αναμένεται “στα μέσα Οκτώβρη».

newsbeast.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral