Όχι στην κομματική επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2016 - 18:03 | Author: Newsroom

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανέφερε τη συνέντευξη στη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης και μάλιστα τώρα με καθοριστικό βάρος, για να διασφαλίσει το κομματικό βόλεμα των «ημετέρων».

Ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν προσπάθειες πολιτικο-κομματικών στελεχών να επηρεάσουν τη γνώμη μελών των Συμβουλίων Επιλογής ενώπιον των οποίων διεξάγεται η συνέντευξη και όπου πρωταγωνιστούν οι κομματικοί Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να δοθούν συγκεκριμένες βαθμολογίες σε συγκεκριμένους υποψήφιους.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους να διασφαλίσουν θεσμικά τη διεξαγωγή της συνέντευξης με παροχή αντικειμενικών κριτηρίων, που θα ανακοινωθούν και θα είναι γνωστά σε όλους και με δημοσίευση των απομαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων, έτσι ώστε να καταστεί η διαδικασία απολύτως διαφανής. Αλλιώς οι ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου και όλων των λοιπών εμπλεκομένων θα είναι μεγάλες και θα αναζητηθούν.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης Βουλευτής Επικρατείας τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral