Όχι στην υποβάθμιση και στη συγχώνευση λένε οι φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/12/2017 - 16:15 | Author: Newsroom

Κινητοποιήσεις από τον Σπουδαστικό Σύλλογο Δευτέρα και Τρίτη

Στη συγχώνευση ή υποβάθμισή του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών και τη μετατροπή σε τμήμα 2ετούς φοίτησης, αντιδρούν οι , με σχετική τους ανακοίνωση.

Οι εν λόγω ενέργειες αναμένεται να λάβουν χώρα κατά την επικείμενη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει τη σχολή ως τμήμα χωρίς γνωστικό αντικείμενο, το οποίο βρίσκεται υπό την ομπρέλα της Φυσικοθεραπείας. Όμως τα δύο επαγγέλματα προέρχονται σαφώς από διακριτά επιστημονικά υπόβαθρα αναγνωρισμένα παγκοσμίως.

Σε Γενική Συνέλευση του Σπουδαστικού Συλλόγου αποφασίστηκε:

τη Δευτέρα 11/12 πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας

την Τρίτη 12/12 σε κινητοποίηση στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος οδού Μητροδώρου, όπου και στεγάζεται το τμήμα

Οι φοιτητές που συνέταξαν την ανακοίνωση τονίζουν ότι πρόκειται για το μοναδικό τμήμα Εργοθεραπείας πανελλαδικά και η διατήρησή του αποτελεί μία υπόθεση που “αφορά όχι μόνο φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματικούς συλλόγους, αλλά και ασθενείς, γονείς, φροντιστές, επαγγελματίες επιστημών υγείας και κάθε σύγχρονη κοινωνία που προωθεί τις δημοκρατικές αξίες, την κοινωνική αλληλεγγύη, και την υγεία και ευημερία των πολιτών της”.

Διαβάστε την ανακοίνωση των φοιτητών του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών:

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ( < ΕΡΓΟ + ΘΕΡΑΠΕΙΑ)

Τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στις επιστήμες υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και στόχος είναι να καταστήσει τα άτομα με αναπηρία ικανά να συμμετέχουν στην καθημερινή τους ζωή. Μέσα από την συμμετοχή σε έργα και δραστηριότητες, η Εργοθεραπεία προάγει την υγεία και προωθεί την ποιότητα ζωής.

Τι θα πείτε στις οικογένειες ατόμων με αυτισμό, ατόμων με ψυχικές διαταραχές, ηλικιωμένων με Alzheimer, ατόμων με κινητικά προβλήματα και όλων των υπολοίπων;

ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

●Συγχώνευση διαφορετικών επιστημονικών πεδίων και κατάργηση τμημάτων, ΤΕΙ Αθήνας – ΤΕΙ Πειραιά, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μειώνοντας σε 21 τα τμήματα από 37.

●Εκβιασμός προς τα τμήματα: συγχώνευση και Πανεπιστήμιο ή  μετατροπή σε προγράμματα διετούς φοίτησης ενισχύοντας ιδιωτικά συμφέροντα (υποβάθμιση όπως και να έχει)

●Κλείνει μοναδικά τμήματα στην Ελλάδα αντί να προστατέψει επαγγέλματα που αναπτύσσονται ραγδαία

●Απολύει έκτακτους καθηγητές, δεν προσλαμβάνει μόνιμους, για να εξαναγκάσει τις συγχωνεύσεις

●Διακυβεύονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών και επαγγελματιών

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το τμήμα λειτουργεί από το 1977, το επάγγελμα έχει 0% ανεργία και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Απαιτούμε πρόσληψη τουλάχιστον 3 μελών ΔΕΠ (καθηγητές) για να παραμείνουμε αυτόνομοι. Ο Υπουργός να σταματήσει την υποβάθμιση του επαγγέλματος μας, καθώς και των υπολοίπων, στο βωμό της δήθεν αναβάθμισης. Παγκόσμιοι και Ευρωπαικοί σύλλογοι καταγγέλουν τον Υπουργό για αυτήν την απόφαση. Στηρίζουμε και τα υπόλοιπα τμήματα των ΤΕΙ. Να μην περάσει καμία συγχώνευση.

Υ.Γ: Κ. Υπουργέ τι θα κάνετε όταν εσείς ή συγγενής σας χρειαστεί Εργοθεραπεία;

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral