Όχι άλλη αντιπαράθεση σε δημόσια και ιδιωτική Παιδεία (video)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/09/2015 - 15:29 | Author: Newsroom

Ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης συμμετείχε τηνΤρίτη 8 Αυγούστου στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε για την Παιδεία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παρατίθενταιταβασικάσημείατηςτοποθέτησηςτουκ. Φορτσάκη:

ΓενικάγιατηδημόσιακαιιδιωτικήΠαιδεία:

 • Η Παιδεία έχει δύο πυλώνες στην Ελλάδα και σε όλο τον ελεύθερο κόσμο: Έχει την δημόσια και την ιδιωτική Παιδεία. Ο κάθε γονέας είναι ελεύθερος από το Σύνταγμα να επιλέγει τη μία ή την άλλη. Και μάλιστα θα έλεγα ότι αν επιλέγει την ιδιωτική Παιδεία θα πρέπει να τον ενισχύουμε και οικονομικά, διότι αφού δεν βαρύνει το δημόσιο κομμάτι, λογικό είναι ένα μικρό τουλάχιστον από εκείνο το όφελος, το οποίο το κράτος αποκομίζει, αφού δεν βαρύνει το δημόσιο ταμείο, να το ωφελείται ο γονέας.
 • Δημόσια και ιδιωτική Παιδεία θα πρέπει να σταματήσουν να έρχονται η μία σε αντιπαράθεση με την άλλη, πρέπει να έχουμε συνέργειες, είναι οι δύο πυλώνες της Παιδείας μας και συναποτελούν ένα δημόσιο αγαθό, που χρήζει προστασίας και φυσικά με τη λογική αυτή δεν μπορούμε να του βάζουμε 23%.

Γιατο 23% ΦΠΑστηνιδιωτικήΠαιδεία:

 • Ξέρω ότι η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε το 23%, κι αυτό το γνωρίζω από τις επαφές που είχα με την Ευρώπη διότι όταν συνέβη το πρόβλημα με την κα Σπυράκη πήραμε μία πρωτοβουλία, απευθυνθήκαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι εκεί μας πληροφόρησαν ότι η ελληνική κυβέρνηση το πρότεινε το μέτρο και όχι η Ευρώπη.
 • Το είπαμε σαφώς και το είπε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σαφώς, εάν η ΝΔ είναι κορμός της νέας κυβέρνησης, αλλά ακόμη κι αν δεν είναι, πάλι θα το προτείνει, θα ζητήσει το μέτρο αυτό να αναθεωρηθεί, να βρεθεί ένα ισοδύναμο. Έχουν γίνει πολλές προτάσεις, και από τον κ. Μητσοτάκη έχουν προταθεί συγκεκριμένα ισοδύναμα και από τον κ. Σταϊκούρα, και επομένως το μέτρο θα καταργηθεί.

ΓιαταΠρότυπακαιΠειραματικάσχολεία:

 • Το να έχουμε Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία δεν είναι θέμα ιδιωτικής ή δημόσιας Παιδείας, είναι θέμα εφαρμογής της αρχής της αριστείας. Αριστεία σημαίνει ότι αναδεικνύουμε τις καλύτερες δεξιότητες των μαθητών και τους επιτρέπουμε να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, δεν σημαίνει ότι κάνουμε σχολείο για ελίτ. Υπενθυμίζω ότι και ο Πρωθυπουργός σας είναι απόφοιτος Πρότυπου σχολείου.
 • ΚλείνονταςλέωότιπρέπειταπρότυπαναταεπαναφέρουμεκαιθαταεπαναφέρουμεανηΝέαΔημοκρατίαείναικυβέρνησηκαιταΠειραματικάναταεπεκτείνουμε.

ΓιαδημιουργίαΕπιστημονικούΦορέατηςΕκπαίδευσης:

 • Πρέπει να υπάρχει ένας επιστημονικός φορέας και μέσα στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων, που θα ορίζει η βουλή και θα καθορίζει το διδακτικό πρόγραμματων παιδιών.

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral

  ideascentral