Όταν η άδεια είναι απαγόρευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/04/2016 - 15:35 | Author: Newsroom

Ο Υπουργός Παιδείας εθισμένος καθώς φαίνεται στην τακτική των «απαγορεύσεων», τώρα απαγορεύει την πραγματοποίηση, εντός σχολικού ωραρίου, επισκέψεων επιστημόνων, συγγραφέων, ανθρώπων των τεχνών και του αθλητισμού αλλά και επαγγελματικών χώρων για την ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών.

Δείχνει, με την απόφασή του αυτή ο κ. Φίλης, όχι μόνο αδιαφορία για τις πραγματικές ανάγκες για ενημέρωση των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα υποτιμά εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς τέτοιου είδους προσκλήσεις προέρχονται από δική τους πρωτοβουλία συνήθως, υποβιβάζοντας τις προθέσεις τους. Υπονοεί ο κ. Υπουργός ότι ο απώτερος σκοπός τέτοιων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών δεν είναι η εκπαίδευση των παιδιών; Θεωρεί ότι εκτός ωραρίου, με τις τόσες υποχρεώσεις των παιδιών, υπάρχει περίπτωση τέτοιες πρωτοβουλίες να έχουν αποτέλεσμα; Πιστεύει, τέλος, ο κ. Υπουργός ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δεν είναι σε θέση να κρίνουν κάτω από ποιες συνθήκες και πότε θα γίνονται αυτές οι δράσεις, και χρειάζονται άνωθεν παρέμβαση;
Το ΠΟΤΑΜΙ πιστεύει στην κρίση των μάχιμων εκπαιδευτικών και στην αυτονομία της σχολικής μονάδας και λυπάται που καθημερινά το Υπουργείο δίνει αφορμές για να φέρνουμε στο νου πρακτικές άλλων καθεστώτων.

Το Ποτάμι – Τομέας Παιδείας

Loading...
  • europalso

    ideascentral