opsyd Αιτήσεις αναπληρωτών: Οδηγίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/07/2016 - 16:46 | Author: Newsroom

: Οι νέες οδηγίες για τις αιτήσεις αναπληρωτών 2016 2017.

Οι έχουν ξεκινήσει απο 12/7 και τελειώνουν στις 19/7 στο

Οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οφείλουν να ελέγξουν προσεκτικά τον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο ΟΠΣΥΔ και να συμπληρώσουν όλα τα υποχρεωτικά πεδία αυτού. Σε αντίθετη περίπτωση, καθίσταται σαφές ότι δεν είναι μηχανογραφικά εφικτή η καταχώριση οποιασδήποτε (μεμονωμένης) αλλαγής των πεδίων του ηλεκτρονικού φακέλου (π.χ. η καταχώριση της Δ/νσης Εκπ/σης χειρισμού φακέλου).

Επισημαίνεται ότι:

στην περίπτωση τριτεκνίας/πολυτεκνίας χρειάζεται να συμπληρωθούν τα πεδία: «Δημοτική Ενότητα (Οικογενειακής Μερίδας)» και «Αριθμός Δημοτολογίου» [Τα εν λόγω πεδία είναι σημειωμένα με κόκκινο αστερίσκο] και

στην περίπτωση της αναπηρίας (ιδίου ή τέκνου) χρειάζεται να συμπληρωθούν είτε τα πεδία που αφορούν στα σχετικά δικαιολογητικά ΚΕΠΑ («Αριθμός Μητρώου ΚΕΠΑ» & «Αριθμός Επιτροπής») είτε το πεδίο «Περιγραφή Άλλων Δικαιολογητικών» που αφορά στην καταγραφή των λοιπών υγειονομικών επιτροπών που γίνονται δεκτά αποκλειστικά και μόνο για τις διαδικασίες προσλήψεων σε δομές Ειδικής Αγωγής. [Σημειώνεται ότι τα εν λόγω πεδία δεν είναι σημειωμένα με κόκκινο αστερίσκο, αλλά αποτελούν υποχρεωτικά πεδία προς συμπλήρωση].

Επισημαίνεται ότι δεν θα εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες κανένα αίτημα αλλαγής στοιχείων από υποψηφίους (είτε νέους είτε παλιούς που δεν έχουν υποβάλει Αίτηση-Δήλωση αναπληρωτή εκπαιδευτικού από το σχολικό έτος 2012-2013 και μετά) των οποίων τα στοιχεία στο ΟΠΣΥΔ δεν έχουν επικαιροποιηθεί/επικυρωθεί.
Οι υποψήφιοι αυτοί οφείλουν -μετά την εγγραφή τους στο ΟΠΣΥΔ- να παρουσιαστούν ΑΜΕΣΑ σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Εκπ/σης (την οποία ορίζουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο ΟΠΣΥΔ) προσκομίζοντας, πέραν της ταυτότητάς τους (για ταυτοπροσωπία), το πτυχίο και οποιοδήποτε άλλο απαραίτητο δικαιολογητικό, προκειμένου να συμπληρωθούν ή/και επικυρωθούν όλα τα στοιχεία/πεδία του ηλεκτρονικού τους φακέλου.

Ενημέρωση – Επιμέλεια Αναπληρωτές Δάσκαλοι @anaplirotes.daskaloi
1. Πρέπει πρώτα να δηλώσεις διεύθυνση διαχείρισης φακέλου για να κάνεις την αίτηση (Προσοχή στη βαθμίδα. Πρωτοβάθμια πχ. οι δάσκαλοι αλλιώς δημιουργείται πρόβλημα στην αίτηση).
2. Αν εμφανίζει απόκλιση μιας ημέρας στις ημερομηνίες γέννησης κλπ. είναι επειδή είσαι στο εξωτερικό και το σύστημα μπερδεύεται και όπως μας είπαν δεν μπορούν να το διορθώσουν όμως μπορείς να κάνεις κανονικά την αίτηση έστω κι έτσι, δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.
3. Στην αίτηση πρέπει να πατήσεις διπλό κλικ στον διαθέσιμο κλάδο πχ. ΠΕ70 για να περάσει στη δεξιά στήλη και τότε θα εμφανιστούν οι περιοχές προτίμησης, αλλιώς δεν τις εμφανίζει καθόλου όπως επίσης και την επιλογή για παράλληλη.
4. Στη στήλη “Πρόσληψη ως αναπληρωτής και παραμονή σε ιδιωτικό σχολείο” δεν πρέπει να τσεκάρεις τίποτα αν δεν έχεις εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μόνο για όσους εργάζονταν σε ιδιωτικό σχολείο και τους κάλεσαν αναπληρωτές και χρησιμοποίησαν τον νόμο που τους επιτρέπει να παραμείνουν και να πάρουν κανονικά τα μόρια προϋπηρεσίας σαν να ήταν αναπληρωτές.
5. Στις περιοχές προτίμησης μπορείς να δηλώσεις τα πάντα χωρίς όριο (με διπλό κλικ περνούν δεξιά). Δηλαδή μπορείς να δηλώσεις και ελληνόγλωσσα μειονοτικά και μειωμένο ωράριο (περίπου μισά χρήματα και μόρια. Δεν πήραν ποτέ δασκάλους).
6. Κάτω από τις περιοχές είναι με τη σειρά τα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη και τέλος τσεκάρεις οτι δεν είσαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κλπ. Όμως αν εργάζεσαι πχ. σε ιδιωτικό σχολείο τσεκάρεις το διδάσκω κλπ. και κάνεις κανονικά την αίτηση κι έτσι.
7. Πατάς καταχώριση και στο ιστορικό των αιτήσεων πρέπει να φαίνεται μία αίτηση που να λέει ενεργοποιημένη. Τότε είσαι εντάξει και δε χρειάζεται κάτι άλλο. Μπορείς να την εκτυπώσεις αν θες που θα φαίνεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου αλλά δεν είναι απαραίτητο. Επιπλέον έρχεται και μέιλ επιβεβαίωσης ότι έγινε η αίτηση όμως λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος σε κάποιους αργεί πολύ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
8. Η προϋπηρεσία του 2015-16 δεν έχει περαστεί ακόμη λόγω μεγάλου όγκου δεδομένων που δεν μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Είναι ίσως και ο ίδιος λόγος που δε βγήκαν οι ενδεικτικοί πίνακες. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα περαστεί αυτόματα κάποια στιγμή.
9. Μπορείς να κάνεις τροποποίηση της αίτησης όσες φορές θες μέχρι την Τρίτη.
10. Η σειρά που βάζεις τις περιοχές πρέπει είναι με βάση την προσωπική προτίμηση. Δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις πρώτα τις περιοχές που έχουν περισσότερα κενά. Όταν φτάσει σ’ εσένα ο πίνακας θα σε πάρουν με βάση τις επιλογές σου. Δε θα σε φτάσει πιο γρήγορα επειδή έβαλες Δωδεκάνησα πχ.

11. : Όσοι είναι σε αυτές τις λίστες http://e-aitisi.sch.gr/diagrafentes_16/index.html δεν μπορούν να κάνουν αίτηση φέτος γιατί παραιτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά που ίσχυε η ποινή δύο ετών. Πλέον δε θα ισχύει ξανά η ποινή για όσους παραιτηθούν ή δεν αναλάβουν υπηρεσία την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Θα συμπληρώνεται συνέχεια η λίστα

Loading...
  • europalso

    ideascentral