ΟΠΣΥΔ Διαδικασία εγγραφής αναπληρωτών στο opsyd.sch.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/07/2016 - 19:53 | Author: Newsroom

ΟΠΣΥΔ : ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2016 ΣΤΟ OPSYD.SCH.GR

Ο.Π.ΣΥ.Δ. Η διαδικασία της εγγραφής των υποψηφίων στο

Δείτε ΕΔΩ την διαδικασία

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την για τις προσλήψεις αναπληρωτών ενω από Τρίτη 12/7 ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις αναπληρωτών 2016 στο ΟΠΣΥΔ καθώς το σύστημα έχει ήδη ανοίξει .

ΟΠΣΥΔ: Πρόσκληση για ένταξη σε πίνακες αναπληρωτών 2016

Διαβάστε : Αιτήσεις αναπληρωτών 2016: Η διαδικασία

Ενημέρωση – Επιμέλεια Αναπληρωτές Δάσκαλοι @anaplirotes.daskaloi
1. Πρέπει πρώτα να δηλώσεις διεύθυνση διαχείρισης φακέλου για να κάνεις την αίτηση (Προσοχή στη βαθμίδα. Πρωτοβάθμια πχ. οι δάσκαλοι αλλιώς δημιουργείται πρόβλημα στην αίτηση).
2. Αν εμφανίζει απόκλιση μιας ημέρας στις ημερομηνίες γέννησης κλπ. είναι επειδή είσαι στο εξωτερικό και το σύστημα μπερδεύεται και όπως μας είπαν δεν μπορούν να το διορθώσουν όμως μπορείς να κάνεις κανονικά την αίτηση έστω κι έτσι, δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.
3. Στην αίτηση πρέπει να πατήσεις διπλό κλικ στον διαθέσιμο κλάδο πχ. ΠΕ70 για να περάσει στη δεξιά στήλη και τότε θα εμφανιστούν οι περιοχές προτίμησης, αλλιώς δεν τις εμφανίζει καθόλου όπως επίσης και την επιλογή για παράλληλη.
4. Στη στήλη “Πρόσληψη ως αναπληρωτής και παραμονή σε ιδιωτικό σχολείο” δεν πρέπει να τσεκάρεις τίποτα αν δεν έχεις εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μόνο για όσους εργάζονταν σε ιδιωτικό σχολείο και τους κάλεσαν αναπληρωτές και χρησιμοποίησαν τον νόμο που τους επιτρέπει να παραμείνουν και να πάρουν κανονικά τα μόρια προϋπηρεσίας σαν να ήταν αναπληρωτές.
5. Στις περιοχές προτίμησης μπορείς να δηλώσεις τα πάντα χωρίς όριο (με διπλό κλικ περνούν δεξιά). Δηλαδή μπορείς να δηλώσεις και ελληνόγλωσσα μειονοτικά και μειωμένο ωράριο (περίπου μισά χρήματα και μόρια. Δεν πήραν ποτέ δασκάλους).
6. Κάτω από τις περιοχές είναι με τη σειρά τα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη και τέλος τσεκάρεις οτι δεν είσαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κλπ. Όμως αν εργάζεσαι πχ. σε ιδιωτικό σχολείο τσεκάρεις το διδάσκω κλπ. και κάνεις κανονικά την αίτηση κι έτσι.
7. Πατάς καταχώριση και στο ιστορικό των αιτήσεων πρέπει να φαίνεται μία αίτηση που να λέει ενεργοποιημένη. Τότε είσαι εντάξει και δε χρειάζεται κάτι άλλο. Μπορείς να την εκτυπώσεις αν θες που θα φαίνεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου αλλά δεν είναι απαραίτητο. Επιπλέον έρχεται και μέιλ επιβεβαίωσης ότι έγινε η αίτηση όμως λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος σε κάποιους αργεί πολύ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
8. Η προϋπηρεσία του 2015-16 δεν έχει περαστεί ακόμη λόγω μεγάλου όγκου δεδομένων που δεν μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Είναι ίσως και ο ίδιος λόγος που δε βγήκαν οι ενδεικτικοί πίνακες. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα περαστεί αυτόματα κάποια στιγμή.
9. Μπορείς να κάνεις τροποποίηση της αίτησης όσες φορές θες μέχρι την Τρίτη.
10. Η σειρά που βάζεις τις περιοχές πρέπει είναι με βάση την προσωπική προτίμηση. Δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις πρώτα τις περιοχές που έχουν περισσότερα κενά. Όταν φτάσει σ’ εσένα ο πίνακας θα σε πάρουν με βάση τις επιλογές σου. Δε θα σε φτάσει πιο γρήγορα επειδή έβαλες Δωδεκάνησα πχ.

11. : Όσοι είναι σε αυτές τις λίστες http://e-aitisi.sch.gr/diagrafentes_16/index.html δεν μπορούν να κάνουν αίτηση φέτος γιατί παραιτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά που ίσχυε η ποινή δύο ετών. Πλέον δε θα ισχύει ξανά η ποινή για όσους παραιτηθούν ή δεν αναλάβουν υπηρεσία την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Για το σχολικό έτος 2016-2017 οι και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Πριν από την υποβολή αίτησης για ένταξη στους (Γενικής Αγωγής, Μουσικών Σχολείων και Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα https://opsyd.sch.gr , ώστε να αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του.

Επισημαίνεται ότι για την ως άνω διαδικασία εγγραφής απαιτείται προσωπικός λογαριασμός πρόσβασης στο TAXISNET. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISNET θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την έκδοσή τους. Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων έχει αναρτηθεί στην ανωτέρω ιστοσελίδα εγχειρίδιο οδηγιών για την εγγραφή και σύνδεση του χρήστη.

Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται για την εξέλιξη της διαδικασίας με ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στην σελίδα του Ο.Π.ΣΥ.Δ.

Δείτε ΕΔΩ την διαδικασία

Η διαδικασία που θα χρειαστεί για την επιτυχή εγγραφή είναι αρχικά να συνδεθείτε με τους κωδικούς taxisnet, έπειτα να δημιουργήσετε λογαριασμό στο ΟΠΣΥΔ με δικό σας username και password, να λάβετε ένα mail όπου θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την εγγραφή πατώντας σε ένα link που σας επιστρέφει στο ΟΠΣΥΔ.

Τέλος κάνετε σύνδεση στην αρχική σελίδα με τους νέους κωδικούς και είστε έτοιμοι.

Οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι καταρτίζονται από το υπουργείο, θα υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας στο ΑΣΕΠ, όπως και ο έλεγχος των ενστάσεων επί των πινάκων αυτών.

Έναρξη Εγγραφών Υποψήφιων Αναπληρωτών/Ωρομισθίων στο ΠΣ ΟΠΣΥΔ: Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Πριν από την υποβολή αίτησης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., διαδικασία που είναι πλέον διαθέσιμη. Παρακαλούμε θερμά, προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης Εγχειρίδιο Εγγραφής και Σύνδεσης Χρήστη.

Τεχνική Υποστήριξη
Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία εγγραφής χρηστών μπορείτε να επικοινωνείτε στο opsydhelpminedu.gov.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral