Ομοφοβική επίθεση σε βάρος φοιτητή του Ιονίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/02/2016 - 11:16 | Author: Newsroom

Απόφαση της Γ.Σ. του ΤΤΗΕ για το θέμα των καταγγελιών και δημοσιευμάτων στον Τύπο περί επίθεσης εις βάρος φοιτητή

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ενημερώθηκε για το γεγονός της ομοφοβικής επίθεσης (με απειλές λεκτικές και σωματικές) εις βάρος φοιτητή του Τμήματος, η οποία έλαβε χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ (Καφετέρια Lunatico εντός του Ψυχιατρείου) από άτομα που φέρεται ότι δεν ανήκουν στην Πανεπιστημιακή μας κοινότητα.

Τέτοιου είδους επιθέσεις, ανεξαρτήτως των συνθηκών που πραγματοποιούνται και των ποινικών ευθυνών που εγείρουν, αποτελούν κατάφορη καταπάτηση κάθε κοινωνικού και ακαδημαϊκού ιδεώδους περί ελευθερίας και ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών, βάλλοντας παράλληλα ευθέως κατά της ουσίας της έννοιας του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Ως Συνέλευση του Τμήματος καταδικάζουμε απερίφραστα το παραπάνω απαράδεκτο γεγονός, δηλώνουμε ότι είμαστε συμπαραστάτες στον φοιτητή μας και παρόντες σε κάθε νόμιμη και θεσμικά κατοχυρωμένη κίνηση υπεράσπισης των ανωτέρω κοινωνικών και ακαδημαϊκών κεκτημένων.

Παράλληλα, ζητούμε από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ούτως ώστε στο μέλλον, μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας να μην βιώσουν παρόμοια συμβάντα.

altalt Πλήρες κείμενο απόφασης

.

Loading...
  • europalso

    ideascentral