Ομιλία Υ.ΠΑΙ.Θ, Ανδρέα Λοβέρδου στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/11/2014 - 23:42 | Author: Newsroom

Ομιλία Υ.ΠΑΙ.Θ, Ανδρέα Λοβέρδου στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

Σχετικά με την Παιδεία

Όταν ανέλαβα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρήκα μία κατάσταση σχέσεων με το συνδικαλιστικό κίνημα και αναφέρομαι στην εισήγηση της κ. Αντωνίου, που ευτυχώς έγινε.

Όταν ανέλαβα, λοιπόν, αυτή την ευθύνη βρήκα απέναντί μου συνδικάτα που είχαν διακόψει εδώ και τρία χρόνια την σχέση τους με την πολιτική ηγεσία. Χωρίς να αλλάξουμε πολιτικές, εφαρμόζοντας πολιτικές που βρήκαμε από τους προκατόχους μας και στρέφοντας το ενδιαφέρον μας μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους νόμους του 2011 και το 2012, ο διάλογος που ανοίξαμε και κάποιες θέσεις που υπερασπιστήκαμε μας έφεραν πάλι κοντά με τα συνδικαλιστικά κινήματα. Συντρόφισσες και σύντροφοι να υπογραμμίσουμε κάτι. Ως παράταξη καταδικάσαμε τον συντεχνιασμό, όχι το συνδικαλισμό. Μαζί με το συντεχνιασμό ξεδοντιάστηκε και ο συνδικαλισμός. Αυτή τη στιγμή οι συνδικαλιστές, τα συνδικαλιστικά κινήματα είναι ξεδοντιασμένα. Άρα οι εξουσίες αδιαμεσολάβητες. Μαζί με το κακό που το πήρε ο ποταμός χάθηκε και το καλό. Και για μία παράταξη της κεντροαριστεράς αυτό δεν μπορεί να είναι συμβατό με την πολιτική της φυσιογνωμία. Πολύ καλά δίνουμε έμφαση στα μαζικά κινήματα, στα ειδικά κινήματα, στα συνδικαλιστικά κινήματα. Εμείς από το κομμάτι της παιδείας την προσέγγιση αυτή την κάνουμε και ήδη καρποφορεί. Θα το δείτε και στα αποτελέσματα, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν. Το ίδιο ακούω και από το σύντροφο Πάρη Κουκουλόπουλο και για τη γεωργία. Είναι ζητήματα ηθικής τάξης, πολιτικής αντιμετώπισης του διαλόγου, έλλειψης του ψευτοαυταρχισμού και καταστατικής αρχής αν την έχεις και την πιστεύεις ότι χωρίς μαζικά κινήματα, κόμματα δεν έχεις.
Για να δείξεις τη δύναμή σου σήμερα έχεις πεδία, την διαφθορά. Εμείς συγκρουστήκαμε με τη μεγαλύτερη διαφορά στη χώρα, πάνω και από αυτή των όπλων, τη διαφθορά στην υγεία και ξέρουμε καλά. Τώρα στην παιδεία υπάρχουν λιγότερα, θα τα καθαρίσουμε και εκεί. Όλα αυτά τα ΙΕΚ και τα κολέγια που στηρίχθηκαν και στην ανοχή μας θα γίνουν πολύ γρήγορα χθες. Εκεί, λοιπόν, να δείξει ο καθένας τη δύναμή του. Όχι στον απλό κόσμο, όχι στην άρνηση του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς φορείς. Αυτός ο τομέας δράσης είναι κρίσιμος και δεν ξέρω πως, αλλά πάντως, θα πρέπει να το συμπεριλάβουμε ως τακτική και στρατηγική στην καθημερινή μας δουλειά. Εύχομαι καλές εργασίες. Πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι και όλες. Εύχομαι ο χρόνος του συνεδρίου να μας βρει ως χώρα που δεν πάει σε εκλογές, που δεν καταστρέφει, εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έχει βγει από το μνημόνιο.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral