ΟΜΑΔΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ- Ο Μεσαίωνας είναι εδώ…. κλείνουν τα νηπιαγωγεία!!!!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/04/2016 - 13:33 | Author: Newsroom

Ο Μεσαίωνας είναι εδώ…. κλείνουν τα νηπιαγωγεία!!!!

Η νομοθετική πρόταση (άρθρο 35) που ανακοινώθηκε για τη ρύθμιση της οργανικότητας των νηπιαγωγείων, που αυξάνει τον αριθμό των παιδιών από7 σε 14 ανά νηπιαγωγό, αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα πλήγματα, που έχει δεχτεί το νηπιαγωγείο και η εκπαίδευση γενικότερα.

Με τη ρύθμιση αυτή κλείνουν πολλά νηπιαγωγεία και πολλά παιδιά μένουν εκτός εκπαίδευσης. Σαφώς και δεν λύνει το πρόβλημα που δημιουργείται, η πιθανή προσθήκη στη φοίτηση των νηπίων και η φοίτηση των προνηπίων, αφού ελάχιστα είναι τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν μόνο με νήπια.

Η παράνοια της κυβέρνησης τσακίζει την λογική , επιτρέποντας στο φανερά εσφαλμένο να καθιερώνεται σαν απολύτως ορθό.

Καταλήγουμε λοιπόν αντί να παλεύουμε για το επιπλέον, λύνοντας σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την προσχολική εδώ και χρόνια, να παλεύουμε για το αυτονόητο, την ύπαρξη δηλαδή του νηπιαγωγείου.

Ο μεσαίωνας του παραλογισμού στις πράξεις αυτής της πολιτικής ηγεσίας , οι ρουκέτες για μεταρρυθμίσεις κενού περιεχομένου και σχεδιασμού έχουν ένα και μοναδικό κεντρικό πυρήνα «την ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και την εξοικονόμηση δαπανών» όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην αιτιολόγηση αυτής της ρύθμισης.

Σε ποια βιβλιογραφία , σε ποια έρευνα βασίζεται το Υπουργείο Παιδείας και τονίζει στην αιτιολόγηση της ρύθμισης ότι είναι « κοινωνικά και παιδαγωγικά επιβεβλημένη», όταν διεθνείς μελέτες αναδεικνύουν την σημασία της προσχολικής εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, των στάσεων, των αξιών του ανθρώπου και της μαθησιακής του πορείας.

Αποφάσισαν να θυσιάσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση κλείνοντας σχολεία, καταδικάζοντας τα παιδιά της περιφέρειας, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες, διαλύοντας τη βάση της εκπαίδευσης που είναι το νηπιαγωγείο, ενισχύοντας την ιδιωτική εκπαίδευση.

Καταδικάζουμε τις προσχηματικές τους διαβουλεύσεις περί ανάπτυξης, τις λαϊκίστικες δηλώσεις τους για διάλογο, καθώς καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να σταθεί με υποβάθμιση της παιδείας.

Η Ομάδα Νηπιαγωγών « Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την υποβάθμιση του νηπιαγωγείου, και απαιτεί την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης.

Η απάντηση στην κρίση που ζούμε είναι η επένδυση στο Δημόσιο σχολείο .

Κανένα νηπιαγωγείο κλειστό!

Συνάδελφοι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για την Εκπαίδευση που δικαιούνται όλα τα παιδιά.!

Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!

Για την ομάδα Νηπιαγωγών Βέτα Κορωναίου

Loading...
  • europalso

    ideascentral