Ολοήμερο νηπιαγωγείο: Διετής υποχρεωτική φοίτηση στη προσχολική αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/12/2015 - 17:37 | Author: Newsroom

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – 2ΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών σας εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά και η νέα χρονιά να είναι για εσάς προσωπικά αλλά και για την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας γεμάτη Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία με πολλές δημιουργικές στιγμές και καινοτόμες παρεμβάσεις.

Ως Σύλλογος χαιρετίζουμε τις εξαγγελίες σας για τη δημιουργία ολοήμερων τμημάτων στα Δημοτικά Σχολεία και την θεσμοθέτηση της 2ετούς υποχρεωτικής φοίτησης στο Νηπιαγωγείο.

Ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας, αφού συνδυάζει και την κοινωνική και την παιδαγωγική προστασία του παιδιού, και αποτελεί βασικό στήριγμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, με γονείς που εργάζονται για πολλές ώρες την ημέρα, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες που προσπαθούν να στηρίξουν τα παιδιά τους. Ένας τέτοιος θεσμός λοιπόν που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει, θα πρέπει να ξεκινάει από τον χώρο της Προσχολικής Εκπαίδευσης, εντάσσοντας τα νήπια πρώτης και δεύτερης ηλικίας σε διαδικασίες που αναπτύσσουν δεξιότητες και καλλιεργούν ικανότητες που άπτονται της συλλογικότητας, της αυτοεξυπηρέτησής, της υπευθυνότητας, της ανεξαρτητοποίησης μέσα και από τη διαδικασία σίτισης και ξεκούρασης. Σημαντικό μέλημα σε αυτή την απόφαση, να τεθούν αυστηρότεροι και πιο συγκεκριμένοι όροι ως προς την πρόωρη αποχώρηση των νηπίων και να μην εξαρτάται η πρόωρη αυτή αποχώρηση από τη βούληση και την εκτίμηση του εκάστοτε Σχολικού Συμβούλου και του εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης, μιας και με αυτόν τον τρόπο διαταράσσεται και αμφισβητείται ο σημαντικότατος αυτός θεσμός.

Η θεσμοθέτηση της 2ετούς υποχρεωτικής φοίτησης στα Νηπιαγωγεία είναι μια απόφαση που, ως σύλλογος, χαιρετίζουμε και αναμένουμε με μεγάλη ευχαρίστηση, μιας και με αυτόν τον τρόπο δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αποκλεισμού των προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο, ένα πρόβλημα με κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Η υποχρεωτική 2ετής φοίτηση εφοδιάζει και τα νήπια πρώτης σχολικής ηλικίας με τα απαραίτητα εφόδια για την οικοδόμηση της μετέπειτα σχολικής και κοινωνικής τους ζωής. Παράλληλα με αυτή σας την ενέργεια, θα παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε και την διασφάλιση στέγασης και στελέχωσης αυτών των τμημάτων.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αιτηθούμε την συμμετοχή του Συλλόγου μας στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις του Συλλόγου μας, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από τα μέλη μας στις Γενικές Συνελεύσεις.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και ευχόμαστε μια ευχάριστη, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά.

Μετά τιμής, Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.

H Πρόεδρος Σπανού Μαρία

Η Γραμματέας Μαντζουράνη Κλεοπάτρα

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral