Όλοι στην κινητοποίηση αναπληρωτών και ωρομισθίων 23/7 και ώρα 12.00 για την απόσυρση της εγκυκλίου αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/07/2015 - 23:34 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Μολάοι,22/07/15

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» Αριθ.πρωτ: 192

Δ/νση: Μολάοι

Ταχ.Κωδ: 230 52 ΠΡΟΣ:

Πληροφ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ Δ.Ο.Ε.

Τηλ: 2732082682/6978697160

Fax:2732082682 Κοιν.:1.ΟΛΜΕ

E-mail: syllogosgritsos@gmail.com 2.Μέλη Συλλόγου

3.Σύλλογοι Π.Ε.

4.Μ.Μ.Ε.

Άμεση απόσυρση της επικείμενης κατάπτυστης εγκυκλίου αναπληρωτών-ωρομισθίων ΤΩΡΑ!

Κινητοποίηση 23/7, ΥΠΟΠΑΙΘ, 12.00

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γιάννης Ρίτσος»

στηρίζει την κινητοποίηση των αναπληρωτών και αδιόριστων συναδέλφων μας την Πέμπτη 23/7/2015 και ώρα 12 το μεσημέρι έξω από το ΥΠΟΠΑΙΘ

και καλεί όλους τους εργαζόμενους,άνεργους,τη ΔΟΕ,την ΟΛΜΕ,Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ,ΕΛΜΕ,σωματεία,συλλογικότητες

να συμμετέχουν για να καταδικάσουν την κατάπτυστη εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ

και για να διαμαρτυρηθούν για τη συνέχιση της επισφαλούς εργασίας!

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι από τα πρώτα θύματα του νέου μνημόνιου, εφόσον επανέρχεται το νομοθετικό πλαίσιο Λοβέρδου στην επικείμενη εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών – ημερομίσθιων, βάσει του οποίου:

 • Δεν αναγνωρίζεται συνολικά η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων κατά την περίοδο 2010-2015 αλλά μόνο για το διάστημα 2012-2015, μοριοδοτώντας στο διπλάσιο (για δυσπρόσιτα) την προϋπηρεσία μόνο κατά την ίδια περίοδο.
 • Συνακόλουθα, οι συνάδελφοι θα καταταγούν παράτυπα στους πίνακες αναπληρωτών – εφόσον πέρα κι έξω από κάθε εκπαιδευτική νομοθεσία το ΥΠΟΠΑΙΘ καταστρατηγεί την προϋπηρεσία, επιφέροντας κατάφωρες αδικίες και ανατροπές, κατατάσσοντας με βάση τον βαθμό πτυχίου αντί του χρόνου κτήσης του (στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας), εισάγοντας έτσι άλλο ένα κριτήριο αξιολόγησης.
 • Διατηρείται ο τιμωρητικός διετής αποκλεισμός από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί συνάδελφοι αναπληρωτές ακόμα και μειωμένου ωραρίου οδηγήθηκαν σε αναγκαστική παραίτηση ή άρνηση ανάληψης υπηρεσίας, καθώς κατά κανόνα καλούνταν να εργαστούν σε απομακρυσμένα ή δυσπρόσιτα σχολεία στο μέσο της σχολικής χρονιάς, πέρα από κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και όταν πολλές φορές ήδη ετεροπασχολούνταν ή αδυνατούσαν οικονομικά να επιβιώσουν συντηρώντας και την οικογένειά τους.

Το νέο μνημόνιο επιφέρει μορφωτικό κι εργασιακό μεσαίωνα στη δημόσια εκπαίδευση:

 • Μηδενικούς διορισμούς: Χρεοκοπία του δημόσιου σχολείου με περίπου 27.000 κενά και 32.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς τα τελευταία χρόνια, διά βίου αδιοριστία, μέγιστη προσδοκία και κατόρθωμα για κάθε ελαστικά εργαζόμενο εκπαιδευτικό να δουλεύει ως αναπληρωτής εφ’ όρου ζωής σε συνθήκες γαλέρας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σα λάστιχο. Ένας αναλώσιμος εκπαιδευτικός με νέα μείωση μισθού και αβέβαιη την έγκαιρη καταβολή του, με διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση μεταξύ των αδιόριστων εκπαιδευτικών για το φάκελο προσόντων.
 • Μειώσεις λειτουργικών δαπανών, 30 μαθητές ανά τμήμα και σχολεία χωρίς χρήματα για θέρμανση, φωτοτυπίες και αναλώσιμα, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα επαναλειτουργίας των καταργημένων σχολικών μονάδων και νέες θέσεις εργασίας.
 • Απειλεί με νέες απολύσεις των διαθέσιμων επαναπροσληφθέντων συναδέλφων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ αν δε βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή πάγωμα νέων διορισμών, νέες μειώσεις κοινωνικών δαπανών και αιματηρή λιτότητα.
 • Νέα όρια συνταξιοδότησης στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, δηλαδή διαρκή συρρίκνωση των προσλήψεων στο δημόσιο σχολείο για την επόμενη δεκαετία.
 • Νέο μισθολόγιο-ποινολόγιο με κεντρικό πυρήνα την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση και τη σύνδεση μισθού απόδοση.
 • Αξιολόγηση ως μηχανισμό μόνιμου φόβου-μισθολογικής καθήλωσης-απόλυσης και νέο χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με τη ρητή απαίτηση για επανεξέταση του πειθαρχικού δικαίου και της απαίτησης για «αποπολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα»(!).
 • Αμφισβητούνται τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, καθώς θα μορφώνονται μόνο όσοι μαθητές μπορούν να αντέξουν το κόστος σε ένα σχολείο οξυμένων κοινωνικών ανισοτήτων και πεινασμένων μαθητών χωρίς αντισταθμιστικά προγράμματα (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, Ενισχυτική Διδασκαλία)

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ:

– Οι αιτήσεις να γίνουν με ανοιχτά ανακοινοποιημένες και δημοσιοποιημένες όλες τις κενές θέσεις των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ με πλήρη διαφάνεια και μετά την ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.

– Καμιά σκέψη για νέες απολύσεις. Γενναία αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση μέσω κρατικού προϋπολογισμού και για το σύνολο των μονάδων και των βαθμίδων. Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

– Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ με βάση τις πραγματικές λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες με τη αναλογία 1:1.Κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Άμεσος διορισμός όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) από το Σεπτέμβριο για το επόμενο σχολικό έτος με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.

– Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά για τα λειτουργικά κενά με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Καμιά σκέψη για εισαγωγή του θεσμού του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης. Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας. Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα. Κανένας διαχωρισμός γενικής – ειδικής αγωγής, αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας σε όποια δομή του δημόσιου σχολείου κι αν έχει αυτή προσφερθεί.

– Επαναλειτουργία όλων των συγχωνευμένων και καταργημένων σχολικών μονάδων. Άμεση ανάκληση των υπό συγχώνευση σχολικών μονάδων. Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα εν λόγω προγράμματα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

– ΟΧΙ σε νέο μισθολόγιο-πεινολόγιο. Άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από την εργασία μας. Παιδαγωγική ελευθερία και εργασιακή δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

– Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο με όλη τη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών, κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου. 15 μαθητές ανά τμήμα σε νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ τάξη δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Διετή προσχολική, εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.

– Αύξηση του βασικού μισθού. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους. Ένταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς σε κάθε μέσο μεταφοράς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2105 , ΩΡΑ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ, ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ,

ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral