ΟΛΜΕ: Σε ανυπακοή θα καλέσει τα μέλη της για την υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/12/2017 - 15:29 | Author: Newsroom

Σε ανταρσία στον χώρο της Εκπαίδευσης φαίνεται ότι οδηγεί η συμφωνία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους θεσμούς για υποχρεωτική παραμονή 30 των στα σχολεία και τις συγχωνεύσει σχολείων.

Δεν δεχόμαστε καμία νέα συγχώνευση σχολείου δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος (φωτογραφία) αναφέροντας ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στο τέλος της εβδομάδας, ενώ θα γίνει και σχετική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεών με την αρχή του νέου χρόνου. Επιπλέον, μέλη της Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι θα συμβουλεύσουν με ανυπακοή τα μέλη του κλάδου σχετικά με το θέμα της παραμονής στα σχολεία τους υποχρεωτικά για 30 ώρες.
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της (των καθηγητών) και της ΔΟΕ (των δασκάλων), ο σχετικός νόμος (1566 85) για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει ότι ο κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με Τα Νέα .

Εξηγεί έτσι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστου ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μένουν στα σχολεία 30 ώρες, αλλά αυτό γίνεται μόνο εφόσον έχουν κάποια διοικητική ή άλλη εργασία που τους έχει ανατεθεί.

Loading...
  • europalso

    ideascentral