Όλα τα κολέγια στον δρόμο που χάραξε το DEREE! Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2014 - 18:12 | Author: Newsroom

Αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων στα Λύκεια θα καταθέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολλεγίων μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το news.gr από τον πρόεδρο του Συνδέσμου τον κ. Δασκαλάκη.

Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχώρησε στην έγκριση επισκέψεων στα Λύκεια για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (DEREE).

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο:

α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά,Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.),

β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και

γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η διανομή διαφημιστικού υλικού ενώ με νέο έγγραφό του, στις 12 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι η πραγματοποίηση επισκέψεων από φορείς, όπως το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιείται μόνο ύστερα από πρόσκληση των ΚΕΣΥΠ, των συμβούλων ΣΕΠ και των παιδαγωγικών ομάδων των Λυκείων που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Σταδιοδρομίας (Α.Σ.), εφόσον οι δραστηριότητες που προσφέρονται από τους φορείς εμπίπτουν θεματικά και υποστηρίζουν ουσιαστικά τις δραστηριότητες που υλοποιούνται από τους ανωτέρω.

O κ. Δασκαλάκης δήλωσε στο news.gr ότι συμφωνεί με την πραγματοποίηση των επισκέψεων στα Λύκεια για αυτό άλλωστε και ο Σύνδεσμος προχωρά στην κατάθεση αιτήματος αρκεί το δικαίωμα αυτό να δίνεται σε όλα τα Κολλέγια.

Επίθεση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρέα Λοβέρδο

Αφορμή η έγκριση επισκέψεων στα Λύκεια από ιδιωτικό κολέγιο

Σε σκληρή ανακοίνωση προχώρησε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του υπουργού Παιδείας να επιτρέψει την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων στα λύκεια από το DEERE που στοχεύουν στη διαφήμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδιωτικού κολεγίου.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο με το υπ. αριθμ. 199648/Δ7/9/12/2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται το αίτημα επισκέψεων σε Λύκεια από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκριση, «οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο: α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.), β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.»
«Φαίνεται ότι δεν έφτανε στα ποικίλα κολέγια που λειτουργούν στην πατρίδα μας η συγκυβερνητική προσφορά ισοτίμησης των πανάκριβών τίτλων τους με εκείνους των δημόσιων ΑΕΙ. Τώρα προσφέρονται και οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων μας βορρά στις επεκτατικές ορέξεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρήσεων» υπογραμμίζει το Τμήμα Παιδείας ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «καθίσταται σαφές από όλα τα παραπάνω, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακόμα και αυτή την ύστατη για την κυβέρνηση ώρα, έχει ως προτεραιότητα της, την προώθηση των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την διαφήμιση των κολεγιών».
Καλόγηρος Βασίλειος news.gr
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral